Sport

Simona Halep a revenit cu victorie pe teren, la Indian Wells, după o lună de pauză

Cea mai cunoscută sportivă română a momentului, Simona Halep, pe care cluenii au avut ocazia să o vadă în două rânduri "live" la lucru, anul trecut, a revenit în competiţii duminică noapte, în urma unei luni de pauză, cauzată de o accidentăre.

Harber, într-unul din meciurile din Fed Cup de la Cluj Harber, într-unul din meciurile din Fed Cup de la Cluj

Românca, numărul 4 în lume, s-a calificat duminică noapte în turul 3 la puternicul turneu WTA Premier de la Indian Wells din California, SUA, după ce a învins-o pe croata Dona Vekic cu 6-4, 6-1.  Halep, numărul patru mondial, s-a impus într-o oră și 11 minute în primul său meci după o lună de pauză, cauzată de o accidentare la genunchi, transmite agenţia Agerpres.

Prim set dificil

Campioană în 2015 la Indian Wells, Simona Halep a avut un prim set mai dificil, în care s-a desprins doar pe final, după ce ambele jucătoare au arătat probleme pe propriul serviciu. Românca s-a mobilizat în setul doi mai bine, adjudecându-și actul cu 6-1. Românca (25 ani) a reușit 2 ași, a comis 2 duble greșeli, a avut 13 mingi direct câștigătoare și 16 erori neforțate. Vekic (20 ani, 86 WTA) a avut 2 ași, a comis nu mai puțin de 9 duble greșeli, a adunat 12 mingi direct câștigătoare și a făcut 19 erori neprovocate.


Halep, care a anunțat cu câteva ore înainte de meci, într-o postare pe Facebook, că i-a murit bunicul, o mai învinsese pe Vekic, în 2013, în turul al doilea la US Open, cu 6-2, 6-1.

Românca va juca în turul următor cu Kristina Mladenovic (Franța), care a dispus cu 6-0, 7-5 de germanca Annika Beck. Jucătoarea franceză are 2-1 în meciurile directe cu Halep.


A jucat în 2016 la Cluj

Amintim, în 2016 Simona Halep a putut fi văzută de două ori pe viu la Cluj, în meciurile de Fed Cup ale României cu Cehia – în februrie anul trecut şi cu Germania, în aprilie, când şi alte jucătoare de top modial au ajuns la Sala Polivalentă. De ambele dăţi Halep a câştigat un meci şi a pierdut unul: victorie cu Kvitova şi înfrângere cu Pliskova, victorie cu Petkovic, înfrângere cu Kerber.

Irina Begu, cap de serie numărul 29, s-a calificat şi ea în turul 3, unde se confruntă cu Karolina Pliskova (Cehia), numărul trei mondial.

Ultimele Stiri
abonare newsletter