Sport

Gimnasta Larisa Iordache cere sprijinul fanilor pentru Europenele de la Cluj

Cunoscuta gimnastă româncă Larisa Iordache a lansat un apel către fanii gimnasticii din România de a participa la Europenele din luna aprilie de la Cluj, competiţie la care sunte aşteptaţi mai mulţi medaliaţi la Olimpiada de la Rio.

Larisa Iordache (a treia din stânga) pe podium. În dreapta ei, campionul olimpic Oleg Verniaev Larisa Iordache (a treia din stânga) pe podium. În dreapta ei, campionul olimpic Oleg Verniaev

 Iordache şi Cătălina Ponor sunt văzute cu cele mai mari şanse la medalii din partea României, de către Nadia Comăneci.

 


“Vreau să le mulțumesc, încă de acum, celor care vor fi la Cluj, pentru a ne sprijini, dar și celor care vor urmări competiția de acasă. Sper că spectacolul va fi cât mai plăcut pentru ei, dar și cu rezultate dintre cele mai bune pentru noi,- desigur. Veniti la Cluj, veniţi să sprijiniţi România!”, a transmis Larisa Iordache, într-un video postat pe site-ul oficial al Campionatelor Europene de Gimnastică Artistică Individuală care vor avea loc între 19-23 aprilie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

În recuperare

Larisa Iordache a suferit luna trecută o accidentare şi nu a mai forţat participarea la concursul de la Stuttgart, pe care l-a programat iniţial, asta şi pentru a nu-şi periclita participarea la Europenele de la Cluj.  „În următoarele două săptămâni nu voi putea să mă pregătesc normal la toate cele patru aparate din cauza unei inflamații la călcâiul drept. Voi face în schimb foarte multă pregătire fizică și mai multe repetări la paralele. Vă mulțumesc tuturor pentru mesajele de încurajare și gândurile bune”, a scris Larisa Iordache pe 22 februarie pe contul său de Facebook.


A ratat un concurs

Gimnasta a acuzat în a doua parte a lunii februarie dureri la călcâi și medicii i-au recomandat o pauză de 14 zile, motiv pentru care cvintupla campioană europeană a ales să nu participe la primul ei concurs din acest an, programat la Stuttgart (18-19 martie) în cadrul Cupei Mondiale. „Nu vrem să forțăm recuperarea în concurs. Pregătirea era în grafic, așa cum ne-am propus. Pe 25-26 martie este un concurs în Franța, la Saint-Etienne, acela rămâne valabil și nu se pune problema să nu participe acolo”, spunea luna trecută Cristi Moldovan, antrenorul gimnastei. El a decis ca sportiva să meargă la un control medical la INMS, unde a fost supusă unui test RMN care a indicat o inflamație a fasciei plantare, nefiind însă necesară o operaţie, conform Agerpres.

Ponor şi Iordache, şanse la medalii

Ambasadoarea Campionatelor Europene de Gimnastică de la Cluj, Nadia Comăneci, a declarat recent că Larisa Iordache și Cătălina Ponor sunt sportivele din lotul României care au cele mai mari șanse să câștige medalii la Campionatele Europene de gimnastică artistică, găzduite de Cluj-Napoca: "Eu nu contest niciodată alegerea federației și știu că Larisa și Cătălina vor face parte din echipă. Nu știu însă cine vor fi celelalte două componente, probabil vor fi alese în funcție de forma lor. Cele mai mari șanse le avem la individual compus cu Larisa Iordache, tot cu ea la sol și la bârnă, iar la bârnă cu Ponor dacă își face programul pregătit. În rest, tot ce vine în plus este un bonus. Voi fi prezentă și eu la Campionatele Europene, normal, sunt ambasadoarea competiției", a spus Nadia Comăneci, care va fi prezentă în tribuna oficială la întreceri.


Aproape 300 de participanţi

Aproape 300 de sportivi, 178 la masculin şi 119 la feminin, sunt aşteptaţi între 19-23 aprilie 2017 la Campionatele Europene Individuale de Gimnastică Artistică, găzduite de Cluj-Napoca între 19-23 aprilie 2017. Organizatorii aşteaptă la start mai mulţi medaliaţi olimpici la Olimpiada de la Rio din 2016, între care şi doi campioni olimpici, ucraineanul Oleg Verneaiev şi britanicul Max Whitlock. Între medaliatele de la Rio aşteptate la Cluj se numără Angelina Melnikova şi Seda Tutkhalyan, Amy Tinkler, respectiv Marine Boyer, locul 4 la bârnă. România se va baza, probabil, pe tripla campioana olimpică Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Olivia Cîmpian, Ioana Crişan si Carmen Ghiciuc. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter