Sport

CFR Cluj, pregătită din nou de Europa. O sumă impresionantă a intrat în conturile echipei

CFR Cluj se gândeşte deja la cupele europene, după ce şi-a asigurat un loc în sezonul actual al play-off-ului Ligii 1 de fotbal. Echipa urmează să iasă în curând din insolvenţă, iar noul acţionar a infuzat deja o sumă impresionantă în conturile clubului.

Dacă iese din insolvenţă până la încheierea sezonului, conform regulamentelor europene, clujenii trebuie să mai aştepte un an ca să poată juca din nou în competiţiile internaţionale. Conducerea din Gruia este însă pregătită să facă demersuri de urgentare a acestei proceduri, în cază că echipa termină pe loc de Europa:

”Există o portiță. Nu intru în amânunte acum, dar vom încerca să mergem mai departe pe ea. Nu sunt sigur de reușită, dar avem șanse. Ne judecăm cu UEFA. Adică vom face o cerere, probabil întâi la Federație, apoi la UEFA”, a declarat Iuliu Mureșan la Digi Sport TV.


Cinci milioane de euro

Președintele lui CFR Cluj a precizat că noul investitor s-a implicat deja financiar la club și a virat o sumă de cinci milioane de euro, prin care au fost acoperite toate datoriile, conform digisport.ro. Ardelenii ar urma ca la următorul termen, pe 10 martie, să iasă oficial din insolvență.

”A venit investitorul deja și a băgat cinci milioane de euro. Neavând nicio datorie, mâine depunem acțiunea de ieșire din insolvență la judecătorul sindic ieșirea din insolvență. Pe 10 avem termen și judecătorul sindic trebuie să constate ieșirea din insolvență”, a mai spus Iuliu Mureșan.


"Investitorul este Mihai Băgăcean"

Chiar dacă în presa sportivă centrală a apărut informaţia că în spatele noului patron al CFR-ului ar sta un om de afaceri din Germania, Mihai Băgăcean şi nu altcineva este investitorul de la echipă, conform şefului echipei din Gruia: ”El a cumpărat acțiunile în nume propriu și tot din contul lui au venit banii în conturile clubului. (...) Anul acesta, până se termină campionatul, nu vor fi schimbări majore. De la vară ne vom pune la masa discuțiilor cu el și vom încerca să creștem nivelul salariilor și al cheltuielilor. Nu foarte mult, dar va fi mult mai bine”, a adăugat Iuliu Mureşan totodată.

Clasamentul în play-off

Amintim, CFR Cluj s-a calificat în play-off-ul Ligii 1 2016-2017, după victoria cu 1-0 reuşită acasă cu Viitorul Constanţa.


Clasament după înjumătăţirea punctelor, conform regulamentului play-off-ului Ligii 1 de fotbal:

1. Viitorul 26 puncte


2. Steaua 24 puncte

3. Craiova 22 puncte


4. CFR Cluj 22 puncte

5. Dinamo 21 puncte

6. Astra* 21 puncte

Astra mai are de jucat un meci astăzi cu FC Botoşani. Dacă învinge formaţia giurgiuveana ar ajunge la 22 de puncte şi ar urca pe locul 3.

Ultimele Stiri
abonare newsletter