Sport

Ora adevărului pentru U-BT în Europe Cup

Echipa clujeană de baschet masculin U-Banca Transilvania întâlneşte marţi de la ora 19, la Sala Sporturilor „Horia Demian” din Clu-Napoca, formaţia Elan Béarnais Pau-Lacq-Orthez, locul 4 în prezent în campionatul din Franţa, în al doilea meci din faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup.

Clujenii au pierdut în primul meci în grupă cu Alba Fehervar, în deplasare. FOTO Arhivă Monitorul Clujenii au pierdut în primul meci în grupă cu Alba Fehervar, în deplasare. FOTO Arhivă Monitorul

„Echipă puternică”

Clujenii vin după o înfrângere în deplasare la Alba Fehervar din Ungaria, iar elevii lui Mihai Silvăşan caută revanşa, în faţa propriilor fani. ”Este un meci foarte important pentru noi, jucăm cu o echipă de tradiție din Franța și din Europa. Ei au un sezon bun atât în campionat, cât și în Europa, în cupele europene sunt neînvinși, iar în campionatul intern sunt pe locul 4. Pau Orthez este o echipă puternică, cu jucători atletici, care joacă un baschet de calitate. Noi ne  dorim foarte mult să învingem, să ne revanșăm față de partida din Ungaria și să ne păstrăm șansele de calificare mai departe. Gândul nostru este doar la victorie și cu această mentalitate trebuie să abordam fiecare meci”, a declarat Mihai Silvăşan înainte de joc.


„Am făcut greşeli în Ungaria”

”Întâlnim o echipă bună, cu mulți jucători talentați. Va fi un meci de luptă, deoarece nu vrem să pierdem această partidă și să avem 0-2 în clasament, cu atât mai mult cu cât jucăm acasă. Am făcut câteva greșeli în meciul din Ungaria și acest lucru ne-a costat victoria cu Alba Fehervar. Sperăm să nu repetăm greșelile marți, cu Pau Orthez”, a declarat şi Ousmane Barro, unul din oamenii de bază ai formaţiei din Cluj. Jocul U-Banca Transilvania - Pau Orthez va avea loc marți, 20 decembrie, ora 19.00, Sala Sporturilor ”Horia Demian” și va fi televizat de Digisport. Învinsă în Ungaria de Alba Fehervar în prima etapă, U-Banca Transilvania are 1 punct în Grup O a FIBA Europe Cup, la fel ca BK Pardubice, în timp ce Alba Fehérvár şi Pau Orthez au câte 2 puncte în clasament.

Jucării pentru copii

Biletele la meci sunt disponibile online pe site-ul biletmaster şi la casele de tichete ale Sălii Sporturilor ”Horia Demian”, marţi, 20 decembrie, între orele 16-20. Preţul biletelor este de 20 de lei, respectiv 10 lei pentru elevi şi studenţi, pe baza carnetului de elev respectiv a cardului Omnipass, in tribuna A10. Numărul de bilete cu preț redus este limitat. Spectatorii sunt invitaţi să aducă la meci jucării (păpușă, mașinuță, jucărie de pluș, jucărie educativă) sau cărţi, care vor fi donate în scop caritabil pentru copiii Grădinița din Aghireșu și către copiii de la Asociația Autism Transilvania. (Detalii pe site-ul u-bt.ro).


Trambulină pentru Ghiţă Mureşan

În 1992, după ce a câștigat titlul cu ”U” Cluj, Ghiță Mureșan s-a transferat tocmai la Pau Orthez după o dublă în FIBA European Cup cu formația franceză, informează site-ul oficial al U-Banca Transilvania. Ghiță Mureșan a fost draftat în 1993 de Wahington Bullets, începându-și cariera în NBA. El s-a întors la echipa franceză în două rânduri, în 1995 și, respectiv, 2000-2001. Înfiinţată în 1931, Élan Béarnais Pau-Lacq-Orthez, Pau Orthez pe scurt este una din echipele de tradiţie din Hexagon, cu nouă titluri de campioană  a Franţei și succese pe plan european. Joacă acasă în localitatea Pau din regiunea Pyrénées-Atlantiques din sud-vestul Franței. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter