Sport

Debut cu stângul pentru U-BT în faza a doua a grupelor Fibe Europe Cup

U-Banca Transilvania a debutat cu stângul în faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup, fiind învinsă cu 92-83, marţi seară în deplasare, de Alba Fehérvár.

Sursă foto: u-bt.ro Sursă foto: u-bt.ro

Elevii lui Silvăşan au început destul de bine jocul, iar primul sfert s-a încheiat la egalitate, 21-21. În cea de-a doua perioadă gazdele au forţat atacul şi au înscris 25 de puncte, însă ofensiva formaţiei clujene a ţinut aproape, scorul consemnat la pauză fiind de 46-45.

După un al treilea sfert strâns, cu un mic avans pentru maghiari, gazdele au menţinut piciorul pe acceleraţie şi au reuşit să îşi creeze un avantaj de 11 puncte la mijlocul sfertului. Oaspeţii au redus diferenţa dar echipa maghiară şi-a păstrat luciditatea şi a restabilit ecartul, jocul încheindu-se cu 92-83 92-83 (21-21, 25-24, 19-17, 27-21) pentru Alba Fehérvár.


U-BT Cluj: Rašić 19 puncte, Barro şi Dykes câte 17, Adamović 14, Török 12, Pustozvonov 4. 

”În primul rând, vreau să felicit Alba pentru victorie. A fost un meci cu adevărat greu pentru noi, știam că sunt o echipă foarte fizică și cu adevărat bună mai ales la recuperări ofensive, însă totuși au avut 15 recuperări sub panoul nostru, ceea ce înseamnă mult. Astăzi, au fost mai puternici și mai buni, îi felicit și îi aștept la Cluj. Cu siguranță, nu renunțăm, vrem să ne calificăm, aceasta este mentalitatea noastră. Vom munci mai mult să câștigăm următoarele trei meciuri, care sunt pe teren propriu, sperăm să și reușim”,  a declarat tehnicianul Mihai Silvăşan după meci.


”A fost un meci greu. Cunoșteam acest lucru, am jucat cu ei în presezon, am făcut scouting, însă chiar și așa, și-au câștigat pozițiile, au recuperat în momentele cheie și au reușit să învingă. Mergem acasă și vom studia jocul, să vedem ce am greșit și să reparăm lucrurile”, a adăugat şi Kyndall Dykes.

 


Pentru clujeni urmează marţea viitoare, de la ora 19, al doilea meci al grupei din FIBA Europe, cu Elan Béarnais Pau-Lacq-Orthez, din Franţa, la Sala Sporturilor "Horia Demian".

Ultimele Stiri
abonare newsletter