monitorulcj.ro Menu

Sport

România, cu trei clujence în lot, debutează azi la Europeanul de handbal feminin, contra Norvegiei

Echipa naţională de hadbal feminin a României debutează astăzi de la 21.45 la Campionatul European din Suedia, contra Norvegiei.

România a învins Norvegia în martie la Cluj

Din lotul deplasat de Martin Ambros în Suedia fac parte şi trei jucătoare de la „U” Cluj: pivotul Florina Chintoan, interul Laura Popa şi centrul Cristina Laslo.

Amintim, România a învins ultima oară Norvegia, după o pauză de 15 ani, în martie 2016 la Cluj, cu 25-20 (16-9), chiar în preliminariile Euro. De atunci tricolorele au pierdut alte două confruntări cu nordicele, cu 27-17 în returul meciului din preliminariile Europenelor şi cu 28-27 la Jocurile Olimpice, când fetele pregătite atunci de Tomas Ryde au părăsit competiţia în faza grupelor.

Handbalistele României sunt antrenate în prezent de Martin Ambros, tehnicianul puternicei echipa maghiare ETO Gyor, cu care a câştigat de două ori Liga Campionilor.

"Sunt emoționat pentru că este prima participare a mea la un Campionat European și vreau să mă bucur de aceste momente alături de echipă. Trebuie să fim noi înșine la acest turneu. Să respectăm adversarii, dar să rămânem loiali stilului nostru de joc. Nu putem face lucruri diferite. E important să găsim punctele slabe ale adversarilor. Trebuie să gândim și să jucăm ca o echipă. Indiferent de valoarea individuală, fiecare jucătoare trebuie să joace pentru echipă. Iar acesta este unul dintre cele mai importante lucruri, mai important decât rezultatele sau obiectivele. Încercăm să ne îmbunătățim jocul, iar la acest turneu avem ocazia să arătăm dacă mergem sau nu în direcția bună. Avem în lot și câteva jucătoare mai tinere, pentru ele este o șansă să își arate valoarea la acest Campionat European", a declarat Martin Ambros, pentru canalul de Youtube al Federaţiei Române de Handbal.

Programul României la Euro 2016:

România – Norvegia, 5 decembrie, ora 21.45

România – Rusia, 7 decembrie, 19:30

România – Croaţia, 9 decembrie, 19.30