Sport

Trei handbaliste din Cluj, în lotul României pentru Euro. Tricolore debutează luni

Trei jucătoare de la „U” Cluj fac parte din lotul de 18 handbaliste pe care antrenorul naţionalei de handbal feminin a României, Martin Ambros, îl va deplasa la Campionatul European organizat în Suedia.

Naționala de handbal feminin a intrat pe ultima sută de metri a pregătirilor pentru Campionatul European, tricolorele antrenându-se vineri seară în Sala Elite din București în efectiv complet sub comanda selecționerului Martin Ambros, una din ultimele ședințe de pregătire înaintea plecării spre Suedia, programată duminică, 4 decembrie, anunţă Agerpres.

Din lot fac parte şi Cristina Laslo, Laura Popa şi Florina Chintoan, de la „U” Cluj, ultima dintre ele participantă cu echipa naţională şi la Jocurile Olimpice de la Rio.


România debutează la EURO 2016 luni seară contra Norvegiei, campioana mondială și europeană en-titre, de la ora 21,45 (TVR2), la Hesingborg.

Martin Ambros a avut vineri la antrenament întregul lot, lucru de bun augur după multiplele probleme cu care s-a confruntat echipa în ultima perioadă.


''Din fericire pentru noi, toate fetele s-au pregătit înainte de plecare. Înaintea Trofeului Carpați (disputat la Cluj, n.red.) am avut ceva probleme, au fost câteva jucătoare care nu au fost pregătite să joace, dar acum toată lumea este aptă'', a declarat antrenorul iberic.

 


Din fericire între jucătoarele care au putut să pregătească întreaga săptămână, înaintea plecării în Suedia, s-a aflat și Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă din lume în ultimii ani. ''Jucăm primul meci cu Norvegia, nu știu dacă este bine sau nu. Trebuie să fim foarte puternici mental. Norvegia este Norvegia, este favorită de fiecare dată. Au fost forțați să schimbe și ei niște jucătoare. Heidi Loke a rămas însărcinată și nu este în echipă, dar sunt alte jucătoare gata să joace, sunt ca niște mașini. (...) Vom fi mulțumiți și dacă nu vom obține medalia de aur, vom fi mulțumiți dacă vom progresa, dacă vom avea o atitudine în învingători. Dacă vom fi în top la acest Campionat European va fi fantastic'', a adăugat Ambros.

''Atmosfera este una foarte bună, ne dorim să ajungem la ora primului meci cu Norvegia într-o formă cât mai bună. Vom da totul pe teren și vedem la sfârșit ce se va întâmpla'', a spus la rândul ei interul stânga Cristina Zamfir.


Antrenorii Martin Ambros și Costică Buceschi vor avea la dispoziție următoarele 18 jucătoare cu care România va participa la ediția 2016 a Campionatului European de handbal feminin din Suedia (4-18 decembrie):

Portari: Paula Ungureanu (CSM București), Denisa Dedu (Corona Brașov), Yuliya Dumanska (SCM Craiova);


 

Jucătoare de câmp: Cristina Elena Florica (SCM Craiova), Ana Maria Iuganu (CSM Roman), Cristina Neagu (Buducnost Podgorica), Cristina Zamfir (SCM Craiova), Gabriela Szucs (HC Dunărea Brăila), Eliza Buceschi (fără echipă), Mădălina Zamfirescu (HC Dunărea Brăila), Cristina Laslo (U Cluj), Melinda Geiger (Brest Bretagne), Laura Popa (U Cluj), Aneta Udriștioiu (HC Dunărea Brăila), Laura Chiper (Corona Brașov), Oana Manea (CSM București), Crina Pintea (Thuringer), Florina Chintoan (U Cluj).

În grupă cu Norvegia

România este repartizată în Grupa D (Helsingborg) la EURO 2016 și va juca în ordine cu Norvegia (5 decembrie, ora 21,45, ora României), Rusia (7 decembrie, ora 19,30) și Croația (9 decembrie, ora (19,30). Primele trei clasate din cele patru grupe avansează în cele două grupe principale de câte șase echipe, cu rezultatele înregistrate între ele în grupe.

abonare newsletter