Sport

U-Banca Transilvania a învins campioana

U-Banca Transilvania a depășit CSM CSU Oradea în derby-ul etapei a 10-a, după un meci echilibrat, controlat de echipa clujeană în ultimul sfert.

FOTO u-bt.ro FOTO u-bt.ro

În urma acestei victorii echipa clujeană rămâne lider în Liga Naţională de Baschet Masculin, cu 17 puncte.

După două sferturi echilibrate, în care echipele au alternat diferenţa pe tabela de scor, 17-19 în sfertul 1, 19-17 în sfertul 2, orădenii au forţat desprinderea în sfertul numărul 3, 20-25, însă elevii lui Mihai Silvăşan au reuşit un sfert patru extrem de prolific, 30-11, suficient cât să le asigure o victore confortabilă, la 15 puncte, în cele din urmă.


U-Banca Transilvania - CSM CSU Oradea 86-71 (17-19, 19-17, 20-25, 30-11). Pentru clujeni au înscris: Adamovic şi Dykes câte 18 puncte, Rasic 14, Barro 12, 11 recuperări (double-double), Torok 12 (8 recuperări), T. Gheorghe 9, Toth 3.

De la oaspeți au punctat Zeno 23, Mandache 12, Mirkovic 9, Barnette 8, Denison 8, Pașca 4, Nicolescu 4, Țîbîrnă 2, Pasalic 2.


”Un meci frumos, zic eu, un meci cu o intensitate foarte mare, în care, așa cum ne-am propus, am reușit să ieșim învingători. Mă bucur foarte tare pentru acest aspect, că băieții au înțeles ce înseamnă un meci cu Oradea, este un meci care trebuie câștigat indiferent de condițiile în care am jucat, de oboseală, de accidentări. Așa cum ați văzut, Vlad Moldoveanu nu a jucat astăzi, a fost accidentat. Îi felicit încă o dată pe băieți, pentru ei mă bucur, că au reușit să ne mențină pe primul loc în clasament. Sala a fost superbă, le mulțumesc fanilor că au venit în număr atât de mare, chiar dacă vizavi a fost finala Trofeului Carpați, asta înseamnă că lumea ține la noi, că ne apreciază și vine și ne susține. Mă bucur foarte mult și le mulțumesc din nou fanilor”, a declarat tehnicianul Mihai Silvăşan după meci.

„Este o victorie importantă, mai ales că o obținem fără unul dintre cei mai valoroși jucători ai noștri. La fel, Sean s-a accidentat în sfertul al doilea și nu a mai jucat, așa e baschetul, trebuie să găsești soluții în orice situații. Asta trebuie să fie mentalitatea noastră, trebuie să câștigăm indiferent de condițiile în care jucăm. Tudor Gheorghe este un tânăr căruia anul acesta am încercat să îi dăm mai multe minute, în unele părți din joc îți dă înapoi cu vârf și îndesat, sunt mulțumit de el, mai puțin acele două faze consecutive când a greșit. Sunt greșeli normale pentru un tânăr de vârsta lui, el trebuie să evolueze, să nu le mai facă. Mă bucur că ne-a ajutat în acest meci și nu pot decât să fiu încrezător în privința lui pe viitor”.

abonare newsletter