Sport

U-BT învinge, greu, la Galaţi şi rămâne lider în Liga Națională

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a învins greu, cu 82-76 (23-14, 21-10, 11-26, 27-26) Phoenix Galaţi sâmbătă seară, în deplasare, într-un meci din etapa a 8-a din Liga Naţională. Formaţia antrenată de Mihai Silvăşan rămâne lider al campionatului.

FOTO arhivă Şandor Manases / u-bt.ro FOTO arhivă Şandor Manases / u-bt.ro

Gruparea clujeană a strâns a şaptea victorie din campionat, după un meci controlat ferm în prima parte – avans de 20 de puncte la pauză, dar cu emoţii pe final, când gălăţenii au egalat şi s-au depărtat apoi la 6 puncte, cu doar 4 minute înainte de sfârşitul meciului. După un time-out solicitat la timp de Mihai Silvăşan, tehnicianul formaţiei, Moldoveanu şi compania au reuşit să remonteze diferenţa şi să ia din nou frâiele meciului, pe care l-au câştigat cu 82-76.

Pentru clujeni au punctat: Moldoveanu 18 puncte, Dykes şi Barro câte 14, Rašić 12, Pustozvonov 10, Adamović 9, Török 3, Gheorghe 2.


”A fost un meci pe care l-am controlat în prima jumătate a sa, am jucat foarte bine până la pauză, după care ne-am relaxat și am dat șanse ușoare de a înscrie gălățenilor, care au profitat. Au prins încredere și au reușit să marcheze și câteva aruncări mai grele, însă, din fericire, am revenit mental și am câștigat. Nu este, însă, mulțumitor ce s-a întâmplat și trebuie să analizăm aceste lucruri. Mă bucur că am câștigat, o victorie este o victorie indiferent cum a fost obținută, însă mai avem de lucru”, a declarat Mihai Silvăşan după meci, citat de site-ul oficial al echipei.

U-Banca Transilvania se menţine pe locul 1 în Liga Naţională de Baschet Masculin, cu 15 puncte, la fel ca Steaua, dar pe care a învins-o în meci direct. Cele două echipe sunt urmate de CSM Oradea şi BC Timişoara, care are un meci mai mult disputat, cu câte 14 puncte.

Ultimele Stiri
abonare newsletter