Sport

Prima înfrângere pentru U BT Cluj

Echipa de baschet masculin U Banca Transilvania Cluj a bifat, miercuri, pe teren propriu, prima înfrângere din grupa G a FIBA Europe Cup, cu formaţia turcă Gaziantep, scor 72-79 (34-34), în penultimul meci din această fază.

U-Banca Transilvania a cedat jocul cu turcii de la Gaziantep Basketbol din cadrul etapei a 5-a a Grupei G a FIBA Europe Cup, acesta fiind meciul care a decis ocupanta primei poziții la finalul acestei faze a grupelor.

Sportivii clujeni au intrat greoi în meci, părând deconectați de la importanța jocului. În primul sfert, singurul care a făcut risipă de efort sub ambele panouri a fost Vlad Moldoveanu, cel care a și reușit în această perioadă să pună pe tabelă 12 puncte.


În a doua perioadă de joc, nivelul de apărare al echipei noastre a crescut simțitor, reușind chiar să sigileze inelul în ultimele șase minute ale sfertului secund, timp în care echipa noastră a reușit să anihileze deficitul oaspeților.

Ultimele două sferturi au fost pline de inexactități atât în apărare, cât și în atac, contorizate de ambele echipe. Gaziantep a apelat în momentele cheie la arma preferată, aruncarea de la distanță, turcii menținându-și calmul la linia de libere în ultimele minute, astfel că reușesc să plece din ”Horia Demian” cu victoria ce le asigură prima poziție în Grupa G, indiferent de rezultatele din ultima etapă.


”Un meci dificil pentru noi, am avut în ultima vreme câteva victorii venite după un joc care nu ne-a satisfăcut, iar o echipă experiementată precum Gaziantep ne-a taxat imediat. Am făcut câteva greșeli în urma cărora turcii au marcat puncte ușoare, iar acestea au făcut la final diferența”, a spus jucătorul Vlad Moldoveanu.

U-Banca Transilvania se califică, în faza a doua a grupelor, însă depinde de jocul rezultatelor pentru a-și afla poziția (dacă Gaziantep pierde cu Peja și U-Banca Transilvania învinge la Larnaca, echipa noastră ocupă primul loc, în orice altă situație va ocupa poziția secundă), urmând să își afle adversarii săptămâna viitoare. Ultimul joc al Grupei G va fi în deplasare, cu Petrolina AEK Larnaca.


”O înfrângere foarte greu de digerat pentru noi. Nu am fost pregătiți mental pentru această confruntare, pentru a câștiga acestă grupă. Nu am intrat în teren cu mentalitatea și concentrarea potrivite, eu, ca antrenor, nu le-am indus băieților mentalitatea și intensitatea necesare, îmi asum aceste lucruri. O înfrângere este o înfrângere, mai ales că ea vine după opt victorii la rând, deci e foarte dureroasă”, a declarat antrenorul Mihai Silvăşan.

Etichete: infrangere u bt cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter