Sport

Alexandru Bologa, medaliat la Jocurile Paralimpice de la Rio, premiat cu 3.000 de lei

Primul judokan nevăzător din ţara noastră, Alexandru Bologa, care a obţinut medalia de bronz la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, a fost premiat, miercuri, cu 3.000 de lei, de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj.

“Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Vakar Istvan, l-a premiat miercuri, 26 octombrie 2016, pe sportivul Alexandru Bologa, ca urmare a medaliei de bronz obţinute de judokanul clujean la Jocurile Paralimpice care au avut loc în acest an la Rio de Janeiro - Brazilia. Ceremonia s-a desfăşurat în prezenţa antrenorilor sportivului, Tamas Gergely şi Gianina Andreică, precum şi a doamnei Sally Lamont, Preşedintele Comitetului Paralimpic din România, persoane care şi-au adus în mod esenţial contribuţia la definirea sportivă şi umană a celui care este astăzi Alex Bologa, primul judokan în totalitate nevăzător din România şi care a câştigat o medalie la Jocurile Paralimpic”, se arată într-un comunicat al CJ Cluj.

În cadrul unei ceremonii desfăşurate miercuri, sportivul a primit, pe lângă cei 3.000 de lei, şi o diplomă de excelenţă pentru rezultatele înregistrate pe parcursul întregii sale cariere sportive, încununate de obţinerea medaliei de bronz la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, ediţia 2016.


“Alex este dovada vie că dizabilitatea, de oricare fel, nu poate sta în calea performanţei atunci când motivaţia, tăria de caracter şi ambiţia sunt foarte puternice. Practic, el este un exemplu pentru fiecare dintre noi, motiv pentru care am şi dorit să facem acest gest simbolic, de recunoaştere şi apreciere din partea comunităţii acestui judeţ”, a declarat vicepreşedintele CJ Cluj Vakar Istvan.

Alexandru Bologa s-a născut în judeţul Sălaj şi locuieşte în Cluj-Napoca. El este în prezent student la Facultatea de Psihologie a Universităţii 'Babeş-Bolyai' din Cluj-Napoca şi, în acelaşi timp, urmează cursurile şcolii postliceale de maseur din cadrul Liceului Special pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter