Sport

FOTO Trăiesc periculos! U-BT a învins in extremis în derby-ul Ardealului

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a câştigat in extremis derby-ul Ardealului, din etapa a 5-a a Ligii Naţionale de Baschet Masculin, în deplsare cu CSU Sibiu. Gazdele s-au aflat la timona jocului mai bine de trei sferturi din joc. Cu câteva zile înainte clujenii au câştigat tot pe final, cu BK Peja, în Europe Cup.

Victorie în ultimele 3 minute ale derby-ului Transilvaniei pentru U-BT Cluj-Napoca sâmbătă seara în Sala Sporturilor din Sibiu, în faţa CSU. Meciurile dintre cele două formaţii sunt întotdeauna extrem de disputate, spectacolul din teren îmbinându-se cu cel din tribune, chiar dacă de această dată reprezenaţii lui U-BT au reclamat depăşirea de către fanii gazdelor, pe final, a decenţei sportive.

Sibiul, la timonă


Pe teren elevii lui Dan Fleşeriu au fost cei care din primul minut şi până la jumătatea ultimului sfert au avut neîntrerupt avantajul. Sibienii şi-au adjudecat la mustaţă primul sfert, 27-26, însă au lărgit diferenţa în cel de-al doilea, 19-15, intrând cu ecart de 5 puncte la vestiar, 46-41. Sfertul trei i-a găsit tot pe sibieni mai efecienţi, 20-19, însă pe final elevii lui Silvăşan au demonstrat de ce sunt o pretendentă serioasă la titlu, având tăria de a întoarce meciul în doar 3 minute.

Final dramatic


Semnele revenirii pe tabelă a clujenilor au apărut deja în minutul 36, când Barro a dus Clujul în pole-position cu un coş de 2 puncte, pentru 74-76. Gazdele au revenit însă rapid şi au restabilit avantajul, minin, în minutul 37 având 81-79. A fost rândul altui jucător transferat în această vară de U-BT Cluj să iasă la rampă, Vlad Moldoveanu marcând un coş de 3 puncte pentru 81-82, cu mai puţin de 2 minute şi 30 de secunde înainte de final. A fost de ajuns ca oaspeţii să nu mai cedeze şi să încheie partida în avantaj, 84-87. CSU SIBIU - U_BANCA TRANSILVANIA 84-87 (27-26, 19-15, 20-19, 18-27). Cu câteva zile înainte U-BT Cluj a trecut la fel, în ultimele minute, acasă, de BK Peja, din Kosovo, la debutul în FIBA Europe Cup.

Marcatori


În meciul cu CSU Sibiu de la clujeni au marcat Dykes 23 de puncte, 4 pase decisive, Moldoveanu 20p, Barro 13p, 9 rec, Rasic 10 p, 4 pd, Adamovic 10p, Rotok 9p, 7rec, Pustozvonov 2p.  Pentru Sibiu au înscris Marcel Davis- 24 de puncte, 7 pase decisive, 5 recuperări, Chris Cooper-19 puncte, 7rec, Kevin Hardy- 14p, 5rec, Igor Mijajlovic- 10 puncte,  Bogdan Popescu- 9 puncte, Boris Lalovic-8 puncte.

Silvăşan: „Meci frumos”


”Un meci foarte frumos de urmărit de spectatori, păcat că nu a fost televizat. A fost un meci cu răsturnări de situație, care s-a decis pe final. Băieții mei au arătat caracter, pentru că au câștigat un meci după ce, la un moment din sfertul al treilea, gazdele s-au dus la 12 puncte diferență pe tabelă. Am fost mai tari din punct de vedere mental și ne-am dorit mult să câștigăm”, a declarat Mihai Silvăşan, antrenorul U-BT Cluj, la finalul meciului.

Fleşeriu: „am greşit mult”


”A fost un meci în care noi am greșit extrem de mult, mai ales în repriza a doua, și asta ne-a costat. Nu poți să faci greșeli la înfinit, împotriva unei  echipe atât de bune, și să nu te aștepți să te pedepsească. Clujul a jucat la o intensitate la care nu mă așteptam. Credeam că vor fi mai obosiți. Din păcate, la final, noi am arătat mai rău, iar ei au jucat mult mai lucid ultimele faze. De altfel, jucătorii noștri au arătat dăruire fizică bună, au încercat să se apropie de adversari, știind care este valoarea Clujului, au făcut maximul posibil astăzi, dar am greșit prea mult”, a spus Dan Fleșeriu.

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter