Sport

U-BT reîncepe aventura europeană

Echipan de baschet masculin U-Banca Transilvania debutează miercuri seară, de la 20.30, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, în FIBA Europe Cup contra echipei KB Peja, din Kosovo. Clujenii vor să răzbune înfrângerea din ultimul meci de campionat, cu BC Piteşti, dar şi eliminarea din Basketball Champions League.

U-BT Cluj a fost eliminată în turul al doilea din Basketball Champions League. FOTO Saul Pop U-BT Cluj a fost eliminată în turul al doilea din Basketball Champions League. FOTO Saul Pop

Meciul se va disputa în Sala Sporturilor ”Horia Demian”, întrucât Sala Polivalentă fiind ocupată cu concertul lui Nigel Kennedy, jocul urmând să fie transmis în direct de către postul de televiziune sport.ro. Tichetele de intrare sunt disponibile online până astăzi inclusiv, iar miercuri, în intervalul orar 14-21, la casele de bilete ale Sălii Sporturilor ”Horia Demian”.

Multiplă campioană

KB Peja este una dintre cele mai de succes echipe din Kosovo, având la activ șase titluri naționale, patru cupe și două SuperCupe în palmares în cei 13 ani de la înființare, evidenţiază site-ul formaţiei clujene. Peja se află la debutul în FIBA Europe Cup, singurele experiențe internaționale ale kosovarilor fiind în BIBL (Liga Balcanică). Din lotul oaspeților fac parte Noah Dahlman și Salih Nuhanovic, care au evoluat în România la Dinamo și, respectiv, CSM Oradea și antrenorul macedonean Aleksandar Todorov, care a pregătit Dinamo București în sezonul anterior. KP Beja a pierdut finala în sezonul trecut, în fața marii rivale Sigal Prishtina, iar în această ediție de campionat are două victorii din tot atâtea meciuri. În echipa din Kosovo se regăsesc trei americani, un sloven și un ucrainean, restul sportivilor fiind din Kosovo.


„Să ne calificăm!”

”Este primul meci din FIBA Europe Cup, o competiție în care vrem să ajungem cât mai departe, iar primul obiectiv este calificarea din prima fază a grupelor. Am apucat să urmărim echipa din Kosovo, are în componență shooteri foarte buni, jucători din punct de vedere individual destul de buni. Pe doi dintre ei îi cunoaștem foarte bine, Nuhanovic și Dahlman, care au evoluat în România, dar și pe antrenorul lor, Todorov, care anul trecut a antrenat pe Dinamo București. Va fi un meci foarte greu, mai ales că noi venim după o înfrângere și moral nu stăm foarte bine, însă trebuie să fim profesioniști și să stăm concentrați, să ne facem treaba cât mai bine și să câștigăm, evident”, a declarat Mihai Silvăşan, antrenorul U-Banca Transilvania.

„Vrem să ne revanşăm!”

”Ne așteaptă un meci greu, este debutul în FIBA Europe Cup. Sperăm să avem spectatorii alături de noi, deoarece știm că am dezamăgit în ultimul meci. Am avut una caldă la Târgu Mureș, după aceea a venit înfrângerea cu Pitești de acasă, care ne-a durut pentru că ne-a surprins. Am evoluat sub așteptări, sper să ne revanșăm miercuri seară și vom începe cu dreptul în Europe Cup. După aceea, desigur, ne vom concentra pe meciul cu Sibiul!”, a completat Vlad Moldoveanu. Din Grupa G a sezonului regulat mai fac parte Petrolina AEK Larnaca (Cipru) și Gaziantep (Turcia).

abonare newsletter