Sport

Final de aventură pentru U-BT în Basketball Champions League - GALERIE FOTO

Campioana României la baschet masculin, CSM Oradea, s-a calificat joi în grupele Basketball Champions League, în timp ce U-BT Cluj a pierdut acasă.

Joi seara, U-BT Cluj a pierdut cu 66 – 85, pe teren propriu, meciul retur cu turcii de la Muratbey Ușak Sportif, partidă din turul II preliminar al campionatului. “Studenţii” au pierdut şi meciul din tur cu 90-93. Astfel, drumul băieţilor de la U-BT Cluj se opreşte aici.

 


Aproximativ 5.000 de suporteri au susţinut joi seara echipa de baschet masculin U-BT Cluj în meciul retur cu Muratbey Ușak Sportif, disputat în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. În ciuda faptului că “studenţii” s-au impus în primul sfert, treptat turcii au preluat conducerea ca în final să se distanţeze la 19 puncte.

Clujenii s-au pierdut în ultimul sfert când de la o diferenţă de doar patru puncte (52-56) nu au mai putut să marcheze nimic timp de cinci minute, ceea ce pentru turci a fost un avantaj imens şi au reuşit să se detaşeze la o diferenţă de 19 puncte.


Până la final, “studenţii” nu au mai putut să egaleze. Turcii au câştigat cu 85 la 66 şi merg mai departe în Basketball Champions League. Aventura clujenilor în Liga Campionilor se încheie aici, dar sunt repartizaţi automat în FIBA Europe Cup.

Dacă U-BT Cluj nu merge mai departe în Basketball Champions League, campioana României, CSM Oradea, s-a calificat joi, pe teren propriu, în grupe, după ce a învins campioana Bulgariei, Lukoil Akademic Sofia, cu scorul de 70-58 (41-33), în manşa retur din turul doi al competiţiei.


CSM Oradea a eliminat în primul tur al competiţiei campioana Slovaciei, BC Prievidza, cu dublă victorie: 71-64 şi 73-67.

Ultimele Stiri
abonare newsletter