Sport

Peste 100 de sportivi la Open-ul de orientare de la Florești, în weekend

Peste 100 de sportivi de la 14 cluburi din țară vor participa la cea de-a 15-a ediție a competiției de orientare sportivă Cluj West Open - Trofeul Florești, care va fi organizată în acest weekend în comuna învecinată municipiului Cluj-Napoca.

Ideea organizării competiției a pornit încă din 2001, din inițiativa inginerului Dumitru Cioban, preşedintele Clubului Sportiv Dudu-Floreşti, care a avut visul îndrăzneţ de a lansa în judeţul Cluj al unui concurs de orientare de importanţă republicană.

"Atunci ideea putea fi considerată îndoielnică şi nejustificată din două aspecte: în Cluj au existat deja mai multe concursuri de orientare tradiţionale frecventate de sportivi din ţară şi din străinătate (Transilva Open, Cupa Busola de Aur, Cupa Compass, In Memoriam, Cupa Voinţa); clubul care s-a angajat la realizarea acestui vis avea un număr prea mic de sportivi pentru pregătirea şi desfăşurarea unei competiţii de asemenea anvergură", explică László F. Csaba, reprezentant al organizatorilor.


A 15-a ediție

Micuțul club a reușit să pună totuși pe picioare competiția, sprijint fiind și de autoritățile locale, ajungând astăzi la cea de-a 15-a ediție. Competiţia a ajuns în 2016 la ediţia 15, unde s-au înscris 14 cluburi din 9 localităţi cu un număr total de 117 sportivi.

Terenul de concurs se află, prin tradiție, în pădurile situate la vest de Cluj; la ediţia actuală este vorba de pădurea dintre localitățile comunei învecinate municipiului Cluj-Napoca, Florești-Tăuţi-Luna de Sus, centrul de concurs fiind lângă cartierul Cetatea Fetei. Hărţile şi traseele necesare desfăşurării concursului, dar și secretariatul sunt asigurate de membrii familiei Cioban.


          Programul concursului:- Sâmbătă 24 sept. ora 13 proba de medie-distanţă

  - Duminică 25 sept. ora 11 proba de lungă-distanţă


                                                                       Festivitatea de premiere. ora 14.

Ultimele Stiri
abonare newsletter