Sport

Medalii pentru juniorii clujeni la Campionatele Sud-Est Europene la Orientare în Alergare

Trei juniori clujeni au obţinut medalii la Campionatele Sud-Est Europene la Orientare în Alergare, care s-au desfăşurat între 7-11 septembrie la Strumica, Macedonia, luând parte sportivi din 10 ţări,

Între 7-11 septembrie s-au desfăşurat la Strumica, Macedonia Campionatele Sud-Est Europene la Orientare în Alergare la care au participat sportivi din 10 ţări. În cele 4 zile de competiţii, sportivii (juniori, tineret şi seniori) s-au întrecut în trei probe individuale şi una de ştafetă. Din lotul  României - format din 28 de sportivi – au făcut parte şi 6 sportivi juniori de la C.S. TranSilva Cluj, care şi-au adus aportul la 8 din cele 19 medalii câştigate.

Cea mai valoroasă sportivă a lotului României a fost clujeanca Agnes Neda, care în cele 4 zile a cucerit tot atîtea medalii (aur la medie distanţă şi ştafetă – astfel devenind dublă campioană -, respectiv bronz la lungă distanţă şi sprint). Dintre sportivii clujeni s-a mai remarcat Timea Virag, care şi-a apărat titlul cucerit anul trecut la lungă distanţă şi Lorand Vigh, care s-a clasat pe locul doi la medie distanţă. Din delegaţia României s-au mai remarcat  George Emilian Minoiu (2 medalii de aur şi 1 bronz la juniori masculin) şi  Andra Cecilia Anghel(1 aur şi 2 argint la senioare), ambii sportivi ai C.S.U. Craiova.


Cea mai spectaculoasă probă – ştafeta – a adus şi cele mai mari succese, echipele de juniori ale băieţilor şi cea de tineret feminin câştigând în faţa Bulgariei şi Turciei, mult mai bine cotate pe plan internaţional.Rezultatele detaliate (cu litere îngroşate componenţii clujeni ai echipelor):

M16: 1. România (Lorand Vigh/Marton Kentelki/Peter Knobloch Esztergar) 2. Bulgaria 3. Turcia


W16: 1. Bulgaria; 2. România (Daria Gălăţeanu/Adela Gălăţeanu/Timea Virag); 3. Turcia

M18: 1. România (Attila Szocs/Peter Divin/George Emilian Minoiu); 2. Slovenia; 3. Bulgaria


W18: 1. Bulgaria; 2. Turcia; 3. România (Dora Rus/Denisa Tamas/Roxana Culcean)

M20: 1.Turcia; 2. Republica Moldova; 3. Bulgaria


W20: 1. România (Dorottya Bartha/Katalin Neda/Agnes Neda); 2. Turcia; 3. Bulgaria

M21: 1.Bulgaria; 2. Serbia; 3. Turcia


W21: 1. Bulgaria; 2. România (Bianca Stamate/Veronica Minoiu/Andra Cecilia Anghel); 3. Slovenia

La finalul celor patru zile de întreceri în clasamentul pe puncte România s-a clasat pe locul doi (mai ales datorită prestaţiilor excelente a ştafetelor) după Bulgaria şi în faţa Turciei.

abonare newsletter