Sport

Negocieri cu noi investitori la CFR, anunţă Iuliu Mureşan

Echipa CFR este foarte aproape să fie preluată de noi investitori, potrivit preşedintelui formaţiei din Gruia, Iuliu Mureșan, care a anunțat într-o emisiune televizată că este în negocieri cu mai multe persoane.

Clubul clujean este momentan în insolvenţă, iar problemele s-au ţinut lanţ, odată cu începerea urmării penale faţă de fostul finanţator al echipei Arpad Paszkany şi faţă de preşedintele Iuliu Mureşan. Aceştia se află momentan sub măsura controlului judiciar, dar au primit dreptul de a discuta cu angajaţi ai clubului, astfel încât de luna trecută Iuliu Murşean, care demisionase iniţial, a revenit în activitate. Preşedintele clubului clujean a transmis sâmbătă, după egalul CFR – CSU Craiova 0-0, că se află în negocieri cu investitori:

”Suntem în discuții avansate cu niște investitori. Nu pot să vă spun momentan despre cine este vorba. Dacă se concretizează aceste negocieri până în iarnă se vor rezolva toate problemele. Există oameni care își doresc să investească în fotbalul românesc, ei ne-au căutat pe noi. Am mai fost în negocieri și cu alții dar nu s-a concretizat nimic. Dacă ies aceste negocieri se vor rezolva toate problemele la club, inclusiv ieșirea din insolvență. S-ar ieși imediat din insolvență. Dacă nu ne vom înțelege vom încerca să mai scădem cheltuielile, să mai producem bani și cred că în vreo 3 ani vom reuși să ieșim”, a declarat Iuliu Mureșan, la Digi Sport Special. Mureşan a menţionat că el coordonează activitatea clubului, cu acordul administratorului judiciar, „fiind puşi în situaţia aceasta”.


„Nu păţim ca Rapid”

CFR Cluj se află în insolvență de la începutul anului 2015, dar Iuliu Mureșan nu se teme că echipa din Gruia va păți ca Rapid. ”Suntem la zi cu banii, de când am intrat în insolvență. E greu cu insolvența, trebuie să plătim și niste datorii din urmă. Sper totuși să ne descurcăm, noi suntem obligați să producem bani, prin vânzarea de jucători. Momentan eu iau deciziile la club, domnul Paszkany nu se mai implică, dar probabil că în viitor se va mai implica. Nu suntem în pericol să avem soarta Rapidului”, a spus președintele clujenilor.

„Vrem în play-out”

Preşedintele CFR-ului a declarat că clubul va suplini transferul a trei jucători foarte importanţi, Petrucci, Jakolis şi Lopez, plus Guima: „Ne-au plecat cei mai buni jucători, dar am și adus alții, care încă nu pot juca. Eu zic că cei care au venit vor suplini plecarea celorlalți și nu o să scadă nivelul lotului. Dar azi am suferit. Sperăm să prindem play-off-ul, dar nu trebuie să mai pierdem puncte, pentru că dacă mai pierdem play-off-ul va fi un vis frumos”, a mai spus Iuliu Mureșan.


„Nimeni nu poate opri Steaua”

Preşedintele din Gruia crede că Steaua are prima şansă la titlu şi a remarcat calitatea lui Jakolis, transferat recent de vicecampioană. „Jakolis este un jucător cu calități, pentru Steaua este o achiziție foarte bună. Pentru noi a fost o pierdere, dar financiar a fost bine pentru noi. Steaua cumpără tot ce li se pare mai bun din campionatul intern. Ei se întăresc și slăbesc celelalte echipe. Eu zic că nimeni nu o mai poate opri pe Steaua în drumul către titlu”, a declarate el.

CFR Cluj a întâlnit sâmbătă CSU Craiova. Cele două echipe au terminat la egalitate 0-0, partida disputată în Gruia. Echipa antrenată de Vasile Miriuță a jucat cu un om în minus încă din minutul 24, după eliminarea lui Andrei Mureșan. CFR are 4 puncte după 7 etape, în condiţiile în care a pornit cu o penalizare de -6 puncte şi este la 7 puncte de play-off.


 

abonare newsletter