Sport

La Cluj, a început numărătoarea inversă pentru Eurobasket 2017, cel mai tare eveniment sportiv organizat vreodată în România. Pe Eroilor s-a dezvelit un simbol gigant - FOTO

Cluj-Napoca este unul din cele patru oraşe din lume care vor găzdui anul viitor Campionatul European de Baschet. Sala Polivalentă este cea mai modernă din toate cele patru oraşe organizatoare.

Miercuri, pe bulevardul Eroilor, în zona Monumentului Memorandiştilor a fost dezvelit un simbol gigant, de 16 metri lungime şi 4 tone greutate care marchează începerea numărătorii inverse pentru Eurobasket 2017, a cărui dată de start este 31 august 2017. Clujenii sunt invitaţi să îşi facă selfieuri cu simbolul pentru a promova Campionatul European de Baschet şi pentru a atrage astfel cât mai mulţi turişti la Cluj.

În Sala Polivalentă din Cluj vor juca anul viitor cei mai tari baschetbalişti din Europa. Acesta este cel mai important eveniment sportiv care a avut loc vreodată în România. Eurobasket 2017 va fi găzduit de Cluj-Napoca, Helsinki, Istanbul şi Tel-Aviv. “31 august 2016, cu un an înainte de Eurobasket, cel mai mare eveniment sportiv ce se va organiza în România, lansăm această construcţie gigant concomitent cu celelalte trei ţări organizatoare. Avem o construcţie de 16 metri, 4 tone şi această construcţie ne dorim să fie un punct de întâlnire pentru clujeni, să vină să îşi facă poze, să promoveze evenimentul pentru că Clujul va fi cea mai importantă capitală baschetbalistică şi sunt sigur că ne vom ridica la nivelul aşteptărilor”, a declarat Horia Păun, preşedintele Federaţiei Române de Baschet (FRB). El a afirmat despre Sala Polivalentă că “este o sală minunată, vor fi investiţii majore în aşa fel încât la nivelul anului 2017 sala să aibă 10.000 de locuri, dotări de ultimă generaţie, conform reglementărilor Federaţiei Internaţionale”.


15 milioane lei pentru modernizarea Sălii Polivalente

Prezent la eveniment, primarul Emil Boc a declarat că Sala Polivalentă va fi modernizată, lucrările urmând să dureze şapte luni. “Mâine vom avea o hotărâre pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local, care vizează alocarea a 15 milioane lei pentru tot ce înseamnă pregătire, dotare, modernizare Sală Polivalentă (gradene suplimentare, locuri suplimentare, locuri la consolă la nivelul trei, ecrane, dispozitive etc) pentru a se ajunge la peste 9.000 de locuri astfel încât Campionatul European de Baschet să fie organizat în cele mai bune condiţii la Cluj aşa cum ne-am angajat la Munchen în prezentarea publică făcută de România”, a spus Boc.

Proiectarea pentru modernizarea Sălii Polivalente va dura o lună, iar lucrările şapte luni.


Polivalenta din Cluj, cea mai modernă

Horia Păun a subliniat că Polivalenta este cea mai modernă din cele patru oraşe care găzduiesc Eurobasket. “Nu puteam să participăm la selecţia pentru organizare dacă nu aveam o sală de capacitatea celei din Cluj. Sala din Cluj este cea mai modernă şi cea mai nouă din cele patru ţări organizatoare, trebuie să lucrăm puţin doar la mărirea capacităţii, în rest dotările actuale sunt de ultimă generaţie ce întrunesc cerinţele Federaţiei Internaţionale”, a afirmat preşedintele FRB.

Misiune foarte grea pentru naţionala României


Echipa naţională a României nu se ridică la nivelul giganţilor baschetului european, dar cu toate acestea antrenorul spune că trebuie să iasă cu fruntea sus din acest campionat. “Suntem fericiţi că vom participa la acest campionat european, însă suntem conştienţi că este o responsabilitate foarte mare. Ne va fi foarte greu pentru că noi nu jucăm în mod constant cu forţe ale baschetului european care vor veni cu siguranţă la Cluj, la anul. Ne va trebui un timp să ajustăm ca să putem juca la acel nivel. Eu sper ca această ajustare să fie cât mai rapidă şi să oferim spectatorilor şi iubitorilor de baschet din România o prestaţie cât mai bună ca să ieşim cu fruntea sus şi vulturii să zboare”, a declarat Marcel Ţenter, antrenorul echipei naţionale de baschet.

Vânzarea biletelor va începe la sfârşitul lunii septembrie.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter