Sport

U-BT a început cantonamentul din Serbia

U-Banca Transilvania a început marţi după-masă stagiul de pregătire din Serbia, care anticipează noul sezon al Ligii Naţionale şi al preliminariilor Basketball Champions League.

Sportivii U-BT au ajuns la Belgrad (Zemun) marţi după-masă, când au efectuat un prim antrenament în sala Vizura, care găzduieşte cantonamentul echipei. Formaţia a avut programat miercuri seară primul joc, în compania Dynamic Belgrad, proaspăt promovată în prima ligă sârbă. Clujenii vor disputa alte două jocuri amicale în cantonamentul din Serbia, următorul vineri, 26 august, cu Partizan Belgrad, de la 19.30, iar celălalt duminică de la 21.30 cu Mega Leks, la Zelenik. “Mă bucur că am obținut aceste meciuri, cred că vor fi de folos pentru a închega jocul echipei noastre și pentru a vedea unde ne situăm și ce mai mai avem de muncit de acum înainte. Sper să nu avem probleme cu accidentările și că băieții vor continua munca bună făcută până acum!”, a declarat Mihai Silvăşan, antrenorul echipei.

U-BT Cluj a transferat în această vară patru jucători foarte importanţi, Aleksandar Rašić, care are în portofoliu meciuri în puternica naţională a Serbiei şi în Euroligă, Vlad Moldoveanu, căpitanul echipei naţionale a României, Ousmane Baro, fostul căpitan al vicecampioanei BC Mureş şi Maxim Pustozvonov, internaţional ucrainean, fost la BC Piteşti. Mihai Silvăşan i-a succedat în funcţia de antrenor lui Marcel Ţenter, fiind ajutat în ccontinuare de Dorin “Bobo” Pintea şi Branko Cuic.


Primul meci oficial pentru U-BT în actualul sezon va fi Supercupa României cu CSM Oradea, pe 15 septembrie, partidă în deplasare. Clujenii încep campionatul pe 19 septembrie, în deplasare la BC SCM Timişoara, iar pe 27 septembrie vor întâlni Petrolina AEK Larnaca, în preliminariile Basketball Champions League – runda 1.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter