monitorulcj.ro Menu
Sport

Simona Halep şi Monica Niculescu s-au calificat în semifinale la Montreal pe tabloul de dublu

Perechea formată din Simona Halep şi Monica Niculescu s-a calificat în semifinalele turneului de la Montreal, după ce a trecut în trei seturi, scor 6-4, 3-6, 10-8, de cuplul Caroline Garcia/Kristina Mladenovic.

Sportivele din România s-au calificat în semifinale după ce au învins cu 6-4, 3-6, 10-8 perechea franceză. În penultimul act al competiţiei, Halep şi Niculescu se vor duela cu perechea Andreja Klepac/Katarina Srebotnik care a trecut de dublul Bethanie Mattek-Sand/Heather Watson cu scorul de 6-3, 4-6, 10-7.

Perechea română a început slab meciul şi s-a văzut condusă cu 3-1 în primul set, numai că, Halep şi Niculesu, au reuşit apoi patru game-uri consecutive şi s-a desprins la 5-3. Până la finalul manşei, ambele echipe şi-au conservat serviciul şi româncele s-au impus cu 6-4.


În setul al doilea au fost nu mai puţin de cinci break-uri: trei de partea sportivelor din Franţa şi două ale româncelor. Manşa a fost câştigată de Mladenovic şi Garcia cu 6-3.

În super-tiebreak, adversarele româncelor au condus cu 6-3, însă Halep şi Niculescu au revenit şi egalat, 8-8. Perechea din România a câştigat apoi două puncte la rând şi a închis meciul cu 10-8. În urma acestei victorii, sportivele din România vor primi 350 de puncte WTA şi un cec în valoare de 35.604 dolari.