Sport

România, învinsă în trei zile de Spania la Cupa Davis

Echipa de Cupa Davis a României a pierdut confruntarea cu Spania de la Sala Polivalentă din Cluj din weekend, ibericii reușind să tranșeze întâlnirea abia în ultima zi, duminică.

Meciul care a consființit victoria Spaniei s-a consumat duminică, Florin Mergea fiind învins în 3 seturi de Roberto Bautista, 4-6, 3-6, 2-6. În echipa României Mergea, jucător de dublu l-a înlocuit la simplu pe Marius Copil, care ar fi trebuit să evolueze împotriva ibericului care nu a cedat niciun meci la Cluj și care s-a accidentat. Mergea a evoluat curajos în primul set, fiind învins cu 6-4, însă în seturile următoare spaniolul a mărit turația și a câștigat în 3 seturi.

“Am sperat să ducem  confruntarea în meciul 5 nu am reușit, dar mesajul este că se poate, chiar și în fața adversarilor foarte puternici trebuie să credem în şansa noastră, pentru că atunci când jucăm acasă nu suntem doar noi, avem sprijinul publicului”, a declarat Mergea.


După meciul dintre Mergea și Bautista scorul a devenit 3-1 la general pentru Spania, iar jocul 5 s-a disputat doar pentru protocol.  Amintim, vineri Marius Copil a cedat cu Feliciano Lopez, iar Adrian Ungur a fost întrecut de Roberto Bautista. Sâmbătă dublul Florin Mergea/Marius Tecău au învins perechea Feliciano Lopez/Marc Lopez.

Mergea și Tecău, meci fantastic

Dublul de Cupa Davis al României, Horia Tecău / Florin Mergea a reuşit sâmbătă să se impună în cinci seturi în faţa perechii Feliciano Lopez/Marc Lopez şi a adus primul punct pentru „tricolori” în confruntarea cu Spania de la Cluj. Românii s-au impus cu 3-6, 6-1, 1-6, 7-5, 6-3 şi scorul la general devenea 2-1 pentru spanioli.


Partida de sâmbătă de la Sala Polivalentă din Cluj a ţinut cu sufletul la gură toţi cei peste 6.000 de spectatori din tribună, fiecare pereche alternând câştigarea câte unui set. 

„Suntem foarte fericiţi că am reuşit să câştigăm, în faţa unui asemenea public. Important este că am izbutit să împingem meciul în ziua de duminică, unde băieţii trebuie să joace cât mai bine şi să profite de greşelile adversarului”, a declarat Florin Mergea, sâmbătă.


Căpitanul nejucător al Spaniei, Conchita Martinez a subliniat că meciul a fost unul foarte strâns: „Putea câştiga oricine, în cele din urmă s-au impus ei”, a declarat Conchita Martinez. „Publicul şi-a încurajat mereu favoriţii şi a animat mereu meciul, dar nu a influenţat decisiv disputa”, a subliniat Feliciano Lopez.

Vineri, Marius Copil (locul 163 ATP) a fost la un pas să producă o surpriză plăcută în meciul de deschidere a confruntării de Cupa Davis dintre România, în faţa lui Feliciano Lopez (locul 20), dar în cele din urmă s-a înclinat în cinci seturi, 6-7 (4-7), 7-5, 4-6, 6-3, 3-6. Copil a profitat de serviciul său redutabil, reuşind peste 30 de aşi în partidă, însă pe final spaniolul s-a dovedit mai inspirat. În setul decisiv la scorul de 4-3 Lopez a reuşit să obţină break-ul şi să ducă scorul la 5-3, Copil izbucnind nervos pe final de meci. Cel de-al doilea joc al zilei a fost unul fără istoric, Roberto Bautista (locul 15 ATP) s-a impus în doar 3 seturi cu Adrian Ungur (locul 185 ATP), 6-3, 6-2, 6-1.


OVIDIU CORNEA

abonare newsletter