Sport

România-Spania 0-2 după primele două jocuri în Cupa Davis la Cluj. Copil, aproape de victorie FOTO

Echipa României a început cu stângul confruntarea cu Spania din Cupa Davis de la Sala Polivalentă din Cluj, pierzând ambele jocuri din prima zi. În meciul de deschidere, Marius Copil a fost aproape să se impună în faţa lui Feliciano Lopez.

În ciuda diferenţei mari din clasamentul ATP, Marius Copil (locul 163 ATP) a fost la un pas să producă o surpriză plăcută în meciul de deschidere a confruntării de Cupa Davis dintre România, în faţa lui Feliciano Lopez (locul 20), dar în cele din urmă s-a înclinat în cinci seturi, 6-7 (4-7), 7-5, 4-6, 6-3, 3-6.

Copil a profitat de serviciul său redutabil, reuşind peste 30 de aşi în partidă, însă pe final spaniolul s-a dovedit mai inspirat. În setul decisiv la scorul de 4-3 Lopez a reuşit să obţină break-ul şi să ducă scorul la 5-3, Copil izbucnind nervos pe final de meci.


Cel de-al doilea joc al zilei a fost unul fără istoric, Roberto Bautista (locul 15 ATP) s-a impus în doar 3 seturi cu Adrian Ungur (locul 185 ATP), 6-3, 6-2, 6-1.

Spania conduce cu 2-0 şi mai are nevoie de un singur punct pentru a-şi adjudeca victoria. Sâmbătă de la ora 14 este programat meciul de dublu, între perechile Tecău/Mergea – Marc Lopez / Pablo Carreno Busta.


Spaniolii ar putea forţa obţinerea celui de-al treilea punct încă de sâmbătă, prin introducerea lui Feliciano Lopez lângă Marc Lopez, cei doi câştigând turneul la dublu de la Roland Garros în acest an.

 „Voi vorbi cu Feliciano, vedem cum stă fizic după meciul de azi, este un jucător puternic, dar vom lua o decizie abia mâine”, a transmis Conchita Martinz, căpitanul nejucător al Spaniei.


Duminică sunt programate meciurile de simplu, Copil – Bautista, Ungur – Lopez.

text scris de Ovidiu Cornea

abonare newsletter