Sport

Înotătoarea clujeană Ana Dascăl ajunge la 13 ani la Olimpiada de la Rio

Înotătoarea clujeancă Ana Dascăl va face parte din delegaţia României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce sportiva care are 14 ani neîmpliniţi a primit o invitaţie din partea Federaţiei Internaţionale de Nataţie. Delegaţia României ajunge la 104 sportivi.

Delegația României pentru Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro (5-21 august) a ajuns la 104 sportivi calificați, cele mai recente prezenţe fiind cea a înotătoarei Ana Iulia Dascăl respectiv a componentelor ştafetei de 4x400 de metri, de la atletism, anunță Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR).

Ana Dascăl este multiplă campioană naţională la juniori şi seniori şi este legitimată la Clubul Sportiv Universitatea Cluj. Pentru rezultatele ieşite din comun şi ţinuta sa din concursuri, de culoare închisă, este supranumită „Rechinul Negru” fiind considerată urmaşa campioanei olimpice Camelia Potec. Ana Dascăl va împlini 14 ani în septembrie 2016, după încheierea Olimpiadei.


Delegaţia României la Rio s-a îmbogăţit şi cu ştafeta de 4x400 de metri de la atltetism, Sanda Belgyan, Anamaria Ioniță, Andrea Miklos și Adelina Pastor, care a obţinut rezultate foarte bune la Europene. La Rio din ştafetă vor face parte şi Bianca Răzor și Florina Pierdevară, deja calificate.

Andreea Mitu şi Raluca Olaru au fost confirmate recent ca participante în proba de dublu la tenis feminin, astfel că România numără 104 sportivi pe care îi va deplasa la Olimpiadă.


Atletele Sanda Belgyan, Anamaria Ioniță, Andrea Miklos și Adelina Pastor. La Rio, din ștafeta de 4x400 m vor mai face parte Bianca Răzor și Florina Pierdevară, sportive deja calificate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter