Sport

CFR Cluj, depunctată de prima instanță a Comisiei de Licențiere

Cluburile CFR Cluj, ASA Târgu Mureș, Petrolul Ploiești și Rapid au primit sancțiuni cu depunctarea în următorul sezon pentru neîndeplinirea criteriilor financiare din partea instanței de fond a Comisiei de Licențiere, au declarat, miercuri, pentru Agerpres, surse din cadrul Federației Române de Fotbal.

Gruparea CFR Cluj a primit cea mai mare sancțiune, respectiv 9 puncte penalizare. Cluburile ASA Târgu Mureș, Petrolul și Rapid București vor fi penalizate cu câte 6 puncte, cu mențiunea că gruparea ploieșteană a primit și o penalitate sportivă de 120.000 de lei.

Conform acelorași surse, gruparea UTA Bătrâna Doamnă a primit 3 puncte penalizare și 120.000 de lei, iar Dunărea Călărași o penalitate sportivă de 100.000 de lei.


Deducerea de puncte se va realiza în clasamentul Ligii I de fotbal, ediția 2016-2017. În cazul clubului Petrolul Ploiești, care a retrogradat matematic în Liga a II-a, nu se va aplica sancțiunea. De asemenea, grupările din eșalonul secund UTA Bătrâna Doamnă și Dunărea Călărași vor fi sancționate numai dacă reușesc promovarea în ediția 2016-2017 a Ligii I la fotbal.

Deciziile luate de instanța de fond nu sunt definitive, cluburile putând depune memorii la comisia de apel a Departamentului de Licențiere din cadrul FRF care va analiza cazurile până la sfârșitul lunii mai. Ultima cale de atac pentru cluburile sancționate este Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.


CFR Cluj a făcut deja recurs, conform declarației președintelui Iuliu Mureșan: „Am fost înștiințați în legătură cu această depunctare și am și formulat recursul, iar termenul de judecată este programat mâine (joi- n.r.). Cel puțin trei dintre cele nouă puncte aplicate sunt o greșeală. Eu zic că avem dreptate. Penalizarea vine ca urmare a unor restanțe salariale”, a afirmat Mureşan, pentru Digi Sport.

„Ne-a fost comunicată această decizie, am făcut apel, sper ca trei puncte să le întoarcem. Din punctul meu de vedere a fost o eroare la Comisie, sperăm să se rezolve. 3 dintre puncte erau pe datorii neonorate pe seama insolvenței, iar 3 puncte pe seama unei corespondențe neonorate cu două cluburi. Acea corespondență există și sperăm să fie luată în considerare”, a spus preşedintele echipei Rapid, Dinu Gheorghe la Dolce Sport.


Clubul CFR Cluj nu este la prima depunctare. Gruparea ardeleană se află la a treia sancţiune de acest fel. Feroviarii au început campionatul trecut cu o penalizare de 6 puncte pentru încălcarea anumitor prevederi din regulamentul de licenţiere. A doua oară clubul din Gruia a fost penalizat cu 4 puncte pentru că până la 30 noiembrie 2015 nu a demonstrat achitarea datoriilor restante către alte cluburi şi jucători sau angajaţi existente la 30 septembrie 2015.

În primul an în care FRF a renunţat la sancţionarea cu retrogradarea pentru neîndeplinirea cerinţelor din manualul de licenţiere, Comisia de Licenţiere a stabilit următoarele sancţiuni: Ceahlăul Piatra Neamţ - 9 puncte, Petrolul Ploieşti - 6 puncte, CFR Cluj - 6 puncte, Rapid - 3 puncte, Oţelul Galaţi - 3 puncte, FC Braşov - 3 puncte, Universitatea Cluj - 3 puncte.

Ultimele Stiri
abonare newsletter