Sport

Halep: Sper să nu mai am meciuri așa de lungi pentru că nu îmi plac

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă, că se bucură de victoria în fața Andreei Petkovic, din barajul României cu Germania pentru menținerea în Grupa Mondială a Fed Cup, dar speră să nu mai aibă meciuri atât de lungi pentru că nu îi plac.

Partida în urma căreia România a restabilit egalitatea în întâlnirea cu Germania a durat 2 ore și 49 de minute.

"A fost un meci foarte strâns. Andrea a jucat foarte bine. Am condus destul de mult, aș fi putut termina mai ușor meciul, dar ea a luptat până la ultima minge. Mă bucur că am câștigat, chiar dacă a fost în trei seturi, este un meci care mă va ajuta mult pe viitor. Sper să nu mai am meciuri așa lungi pentru că nu prea îmi plac. Mie nu mi s-a părut că am fost foarte nervoasă față de alte meciuri, am luptat pentru fiecare minge. Am greșit câteva mingi ușoare și am fost puțin frustrată la un moment dat, dar cred că am avut o atitudine OK", a spus numărul 6 mondial.


Halep susține că accidentarea la glezna stângă nu este atât de gravă și va putea juca duminică în meciul cu Angelique Kerber. "Am văzut și eu reluarea la televizor, am căzut cam urât, nu am realizat pe moment. Am încercat să îmi văd de joc, deși am avut dureri, dar nu nu au fost așa de mari, nu cred că e grav. S-a umflat un pic glezna, dar am mai avut așa ceva, e normal, așa că mâine o să joc. Va fi un meci mai greu mâine, va fi mai multă presiune, dar trebuie să lupt și să gândesc pozitiv", a menționat Halep.

Ea a afirmat că mai are lucruri în jocul său pe care trebuie să le îmbunătățească, precizând că trebuie să se reobișnuiască repede cu zgura. "E mai greu un pic pe zgură, trebuie să alerg mai mult și să mă obișnuiesc să alunec. Dar zgura îmi place, terenul e bun și mă simt bine. Sper să am cât mai multe victorii pe această suprafață. Trebuie să servesc mai bine, mai constant, să mă apropii mai mult de linia de fund, deci sunt multe lucruri pe care trebuie să le îmbunătățesc", a explicat Halep.


Jucătoarea numărul 6 WTA a mulțumit publicului clujean, dar a menționat că în unele momente a simțit presiunea lor: "Mulțumesc publicului, m-a ajutat. Dar pe final, când auzeam numele meu, a fost un pic de presiune și mi-a fost mai greu să termin. Uneori începeam să bat mingea la serviciu ca să le spun că am nevoie de liniște pentru că eram foarte tensionată. Dar le mulțumesc și îi aștept mâine".

Simona Halep a venit la conferința de presă cu o bluză inscripționată cu numele căpitanului nejucător al României, Alina Tecșor. "Nu știam... Mi s-a părut mie că e cam mare. Sunt obosită după trei ore. Scuze, Alina, nu știu din ce cauză am luat bluza ta. Voi fi și căpitan în viitor, dar momentan sunt jucătoare și sper să câștig cât mai multe meciuri", a afirmat zâmbind Halep.


Jucătoarea de tenis Simona Halep (6 WTA) a învins-o, sâmbătă, pe Andrea Petkovic, numărul 30 mondial, cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4 și România a restabilit egalitatea (1-1) la finalul primei zile a întâlnirii cu Germania, din cadrul barajului de menținere în Grupa Mondială a Fed Cup.

Conform tragerii la sorți de vineri, al doilea meci de simplu de sâmbătă al confruntării România — Germania le opune pe Simona Halep, numărul șase mondial, și Andrea Petkovic (30 WTA).


Duminică, de la ora 13,00, este programat meciul dintre Halep și Kerber, urmat de ultima partidă de simplu, dintre Begu și Petkovic.

La dublu vor evolua perechile Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu și Annika Beck/Julia Goerges.


Germania ocupă locul 4 în clasamentul Fed Cup, iar România se află pe 9.

În Fed Cup, România și Germania au mai jucat o singură dată, în 1975, când RFG se impunea cu 3-0 la Napoli, în sferturile Grupei Mondiale: Helga Masthoff a învins-o pe Virginia Ruzici cu 6-3, 6-2, Helga Hosl cu 6-3, 6-3 de Mariana Simionescu, iar Katja Ebbinghaus și Masthoff au trecut cu 6-3, 1-6, 6-3 de perechea Judith Gohn/Virginia Ruzici.

abonare newsletter