Sport

U-BT, calificare în finala Cupei României

U-Banca Transilvania s-a calificat duminică în finala Cupei României, după un meci palpitant cu BC Mureș Târgu Mureș.

sursa foto u-bt.ro sursa foto u-bt.ro

Băieții au pornit bine meciul și au jucat un baschet cursiv și în viteză, mai ales în cel de-al doilea sfert, astfel că la pauză avantajul pe tabelă era unul consistent: 42-30. Sfertul al treilea, însă, apărarea a fost mai moale și atacul ineficient, astfel că oaspeții au redus treptat handicapul, ba chiar au ajuns să și conducă în ultima perioadă de joc.

Inspirația pe final, dublată de un efort consistent pe faza defensivă au dus la un deznodământ fericit pentru echipa din Cluj.


U-BT va juca finala cu CSM CSU Oradea, care a învins în cea de-a doua semifinală pe Dinamo București, scor 88-71.

U-Banca Transilvania - BC Mureș 73-67 (19-19, 23-11, 10-18, 21-19)


Marcatori BC Mureș: Barro și Pustahvar câte 12, Martinic 11, Fraseniuc 10, Mohammed 9, Lazar 6, Polyak 4, Gajovic 2, Jurevicus 1.

”Un meci foarte disputat, în care ne-am desprins în sfertul al doilea, atunci am jucat un baschet foarte elaborat, am avut mingi și am putut construi fast-break-uri foarte rapide. În sfertul al treilea am redus intensitatea în apărare și i-am lăsat să înscrie puncte ușoare, mai ales de la perimetru, au revenit în joc și chiar au condus în sfertul patru. A fost o muncă foarte grea să reechilibrăm forțele în teren, însă am reușit să înscriem puncte importante în ultimele minute, când Todic a avut o contribuție importantă, la fel și Kuti, ne-am ajutat foarte mult în acest final de joc. Ne bucurăm pentru victorie, însă din punctul de vedere al recuperărilor și al apărării nu am fost constanți pe tot parcursul jocului, iar acest lucru ar trebui rezolvat”, a declarat Marcel Ţenter, antrenor principal.


Finala se va disputa luni seară, cu începere de la ora 19.

Ultimele Stiri
abonare newsletter