monitorulcj.ro Menu
Sport

Victorie in extremis cu Craiova, în overtime!

U-Banca Transilvania a câștigat în ultima secundă de joc a prelungirilor meciul cu SCM U Craiova, contând pentru etapa a 28-a a Ligii Naționale, în confruntarea din Sala Polivalentă, scor final 76-74.

foto Iulia Popescu

Cele două echipe au avut jumătăți de meci diametral opuse. Craiovenii au început imprecis, lucru care a dat ”avans” atacului clujean, care a pus repede pe tabelă 13 puncte, primind doar unul. Diferența pe tabelă a rămas constant peste zece puncte până pe finalul sfertului secund, când oltenii și-au reglat tirul și scorul pauzei era 33-30.


Clujenii au continuat să nu se regăsească pe teren, în timp ce Craiova a fructificat orice atac, astfel că au pus 9 puncte diferență (41-50). Ultimele minute au însemnat o revenire pentru elevii lui Marcel Țenter, care au strâns și au trimis meciul în prelungiri (62-62).

Craiova a avut inițiativa pe tot parcursul secvenței de prelungiri, însă aruncările libere au adus meciul la un punct diferență, 73-74, cu zece secunde de joc.

După o recuperare inspirată la o aruncare liberă ratată de Hargrove, Adamovic se oprește la opt metri și închide meciul cu o aruncare de trei secunde reușită in ultima secundă de joc! Scor final: 76-74.

De la oaspeți, au punctat Johnson 21, Hargrove 14, Burlacu 10, Pantic 8, Pilcevic 8, Bureau 6, Micic 5, Popescu 2.

”Nu sunt multe lucruri de spus. Nu am jucat cel mai bun baschet la nostru, dar ne-am dorit foarte mult să câștigăm acest meci și am reușit să îl întoarcem, până la urmă. Am avut tot felul de probleme în acest meci, nu vreau să intru acum în detalii. La un moment dat, părea că nu vom putea să întoarcem meciul, dar am reușit, iar din acest punct de vedere îi felicit pe băieți. Avem în continuare de lucrat la jocul nostru colectiv, până săptămâna viitoare trebuie să jucăm mult mai bine. Pasalic a acuzat dureri încă de la meciul cu Mureșul, a jucat cu dureri cu Oradea, dar am considerat că e mai bine să îl menajăm, căci avem o serie grea în continuare și avem nevoie de fiecare jucător. E prețioasă victoria aceasta pentru noi, însă cu semne de exclamare la capitolul baschet, pentru că astăzi nu am jucat un baschet foarte bun”, a declarat Marcel Ţenter, antrenor principal.

În clasament, U-BT se află pe locul 2 cu 47 de puncte.