Sport

Simona Halep, învinsă de Serena Williams în sferturi la Indian Wells

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost învinsă de americanca Serena Williams, liderul mondial, cu 6-4, 6-3, miercuri seara, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 6.134.605 dolari.

Williams s-a impus după doar 69 de minute în fața deținătoarei trofeului, la capătul unui meci în care a dominat-o fizic pe Halep, numărul cinci mondial.

Serena a reușit 28 de lovituri direct câștigătoare în acest sfert de finală, în timp ce Simona a avut doar 9, raportul erorilor neforțate fiind de 24 pentru 
''veterana'' de 34 de ani și 13 pentru româncă.


În primul set, Serena a reușit un break la 3-2 pentru ea (4-2) și s-a desprins apoi la 5-2, după un ghem la zero, dar Simona a găsit resurse să revină, a câștigat și ea contra serviciului, s-a apropiat la 4-5, dar a făcut câteva erori și Williams a profitat, câștigând primul set cu 6-4, în 46 de minute.

Prima parte a actului secund a fost similară cu primul set, Williams reușind din nou break-ul la 3-2 pentru ea, punctul decisiv fiind adus de o dublă greșeală a Simonei. Serena s-a desprins la 5-2, apoi și-a permis să se relaxeze cedând un ghem la zero, pentru a încheia setul cu 6-3.


La meci au asistat fosta mare gimnastă Nadia Comăneci și solistul pop Simley.

Simona Halep și Serena Williams, care sunt despărțite de zece ani și o zi (românca e născută pe 27 septembrie 1991, iar Serena pe 26 septembrie 1981), au ajuns la a opta confruntare, scorul fiind net favorabil americancei, cu 7-1.


Precedenta victorie a Serenei data de anul trecut, de la Cincinnati, 6-3, 7-6 (5) în finală. Singurul succes al româncei s-a înregistrat în 2014, în grupe, la Turneul Campioanelor de la Singapore, cu 6-0, 6-2. Cele două ar fi trebuit să se întâlnească și anul trecut la Indian Wells, dar Serena s-a retras înaintea meciului din semifinale, meciul nefiind contabilizat la statistica duelurilor directe.

Simona Halep va primi pentru participare un cec de 128.215 dolari și 215 puncte WTA, Serena urmând să joace în semifinale cu poloneza Agnieszka Radwanska, a treia favorită, care a trecut de cehoaica Petra Kvitova cu 6-2, 7-6 (3).

Ultimele Stiri
abonare newsletter