Sport

Sportul nu este o prioritate pentru Primăria Cluj-Napoca. Doar 37 de cluburi primesc finanțare din bugetul local

În ședința de Consiliu Local de vineri a fost votată hotărârea privind alocarea a 4.5700.000 lei pentru sport.

Sportul nu este o prioritate pentru Primăria Cluj-Napoca. Doar 37 de cluburi primesc finanțare din bugetul local Sportul nu este o prioritate pentru Primăria Cluj-Napoca. Doar 37 de cluburi primesc finanțare din bugetul local

Cele mai importante cluburi sportive din Cluj-Napoca au primit anul acesta bani din bugetul local mult mai puțin decât au solicitat. În total, 37 de cluburi sportive sunt susținute cu bani din bugetul local.

Clubul Universitatea este susținut cu 2,3 milioane lei, deși a solicitat 4,5 milioane lei. Clubul CSM a depus cerere pentru 900.000 lei, dar suma primită a fost 400.000 lei.


Clubul Sportiv Municipal a primit 400.000 lei, iar pentru BT Cluj a fost alocată suma de 600.000 lei.

Cluburile de fotbal U Cluj și CFR Cluj nu au primit fonduri nici anul acesta, deși primarul Emil Boc declara în urmă cu două zile că U Cluj nu va dispărea. De altfel, în fiecare an cele două cluburi de fotbal sunt ignorate de conducerea Primăriei.


Consilierul local Adrian Mureșan a subliniat că sportul este subfinanțat în comparație cu alocările pentru evenimente. ”Mie mi-ar fi jenă să fac comparație între alocările pentru evenimente și alocările de la sport pentru cluburi cu performanțe”, a spus Mureșan.

Așa cum Monitorul de Cluj a mai scris, Primăria își susține “prietenii” pentru a organiza evenimente dubioase, cu impact mai mult sau mai puțin de interes local și regional.

Ultimele Stiri
abonare newsletter