Sport

România, două mari victorii cu Norvegia într-o singură seară

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal a reacţionat după meciul României cu Norvegia desfăşurat în Sala Polivalentă de la Cluj.

Evoluţia României în faţa Norvegiei (scor 25-20), în preliminariile Campionatului European din 2016, a luat prin surprindere pe toată lumea, inclusiv pe preşedintele FRH, Alexandru Dedu.

Surpriza a fost generată în primul rând de diferenţa de scor dintre cele două naţionale în prima repriză, de 8-9 goluri.


„Sincer, nu mă aşteptam la un asemenea scor. Mă aşteptam ca fetele să facă un joc consistent, să fie un meci de luptă, să fie o dorinţă mare de victorie, să arate că sunt într-o perioadă foarte bună, dar nu mi-am închipuit că o să conducem Norvegia la 9 goluri încă din prima repriză. Am fost net superior naţionalei care deţine toate titlurile importante, sper ca această situaţie să devină o constantă”, a declarat Alexandru Dedu, informează ProSport.ro.

Preşedintele FRH a mărturist faptul că în aceste zile a urmărit de la faţa locului „o echipă, staff-ul tehnic şi fetele aflate într-o deplină armonie, toată lumea cu zâmbetul pe buze. Să învingi deţinătoarea tutoror titlurilor cred că este o performanţă notabilă, nu este uşor de obţinut în condiţiile actuale în care se zabte sportul românesc”.


Dacă înaintea primei partide cu Norvegia mai erau mici emoţii în privinţa calificării la Euro 2016, acestea au fost spulberate aproape în totalitate.

„Cred că în proporţie de 80% România este calificată pentru Campionatul European şi plecăm cu speranţe şi la turneul preolimpic din Danemarca (n.r. 18-20 martie, Aarhus)”, a susţinut Alexandru Dedu.


Naţionala României va juca partida retur cu Norvegia, duminică (ora 19:00), la Stavanger, dar atenţia tuturor din tabăra naţionalei este deja îndreptată către partidele cu Danemarca, Uruguay şi Muntenegru de la Aarhus. După modul în care România a reuşit să ţină la respect Norvegia, la Cluj, parcă şi starea de încredere din lot a atins deja alte cote.

„Liniştit nu sunt deloc înaintea turneului preolimpic, dar când vezi un joc atât de consistent al României în faţa Norvegiei îţi oferă multă încredere, linişte să pregăteşti meciurile de la Aarhus”, a spus Dedu.


Preşedintele FRH a mai precizat că handbalul românesc a obţinut două mari victorii miercuri seara, la Cluj, una din punct de vedere sportiv, iar cealalată la promovarea acestei discipline.

„Handbal, sport naţional!”, este una din strategiile cu care Alexandru Dedu a venit la şefia Federaţiei Române de Handbal şi în mod clar la partida România – Norvegia a reuşit să puncteze „agresiv”, având în vedere şi decorul, o sală arhiplină, cu 7.200 de suporteri. „Primul pas al strategiei a fost să umplem sălile, iar al doilea să facem oamenii să se şi simtă foarte bine la un meci de handbal, atât în arenă, cât şi pe culoarele sălii. Actorii Bobonete şi Văncică au făcut show, au ridicat sala în picioare. Am avut şi un Fan Zone, pe care l-am iniţiat pentru prima dată, unde spectatorii au făcut cunoştinţă cu mingea de handbal, cu play-station handbal, cu aruncarea la ţintă, cu radarul, cât de tare pot arunca în comparaţie cu Cristina Neagu, etc. Semnalul cel mai clar că a fost o reuşită a constat în faptul că absolut nimeni nu a ieşit din sală chiar şi pentru perioade scurte, de 10-15 minute. Lumea s-a simţit foarte bine la România – Norvegia!”, a concluzionat Alexandru Dedu.


În clasamentul Grupei preliminare 1, România ocupă primul loc, cu 6 puncte, urmată de Norvegia, 4 puncte, Belarus, 2 p, Lituania, 0 p.

România și Norvegia se vor întâlni din nou, duminică, de la ora 19,00 (ora României), la Stavanger.

Ultimele Stiri
abonare newsletter