Sport

Pistolul, mai greu decât mingea. Handbalista Elisei, polițist pentru o zi -Galerie foto

Căpitanul echipei naționale de handbal feminin a României, Valentina Ardean-Eilisei, a acceptat invitația Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” și a fost elev al instituției pentru o zi. Luni, handbalista desemnată cea mai bună extremă stânga de la Campionatul Mondial din 2015 a schimbat echipamentul sportiv cu uniforma de polițist.

Cadrele didactice i-au pregătit Valentieni Elisei un scenariu de acțiune din viața obișnuită a unui agent de Poliție. După ce i-au fost prezentate  procedurile  standard de legitimare și percheziție corporală, eleva Elisei a trecut la fapte. Împreună cu un coleg au desfăsurat o acțiune de căutare și prindere a unor suspecți. Odată ce primul obiectiv a fost îndeplinit, echipajul de poliție i-a transportat pe cei doi suspecți la secție unde cei din urmă au fost amprentați.

Pistolul, mai greu decât mingea

Căpitanul echipei de handbal a fost invitată mai apoi în poligonul de tragere. Vizibil emoționată, handbalista a ascultat cu atenție instrucțiunile, iar apoi făcând echipă cu un coleg elev a fost nevoită să parcurgă un traseu virtual care îi pune pe cadeți în situații cât mai aproape de realitate. La finalul exercițiului, Elisei a declarat: „ Este prima dată când mă aflu într-o astfel de instituție și țin să multumesc conducerii care a făcut acest lucru posibil. A fost o experiență nouă și frumoasă pentru mine. Cea mai grea etapă a fost aceea în care am tras cu pistolul. Este o experiență pe care nu o pot explica.”


În perspectiva meciului cu Norvegia, căpitanul echipei naționale s-a declarat încrezătoare. „Nu putem vorbi de o revansă contra Norvegiei, ce s-a întâmplat la Campinoatul Mondial a rămas acolo. Acum jucăm pentru Campionatul European și ne dorim să căștigăm. Atât eu cât și colegele mele o să dăm totul pe teren pentru o victorie.”  

La finalul vizitei, Valentina Elisei a primit o diplomă din partea directorului Tanco Alexandru și a fost invitată să semneze în caietul de oaspeții. Sportiva le-a oferit în schimb un tricou cu semnăturile spotivelor din echipa națională.


Directorul Școlii „Septimiu Mureșan” a declarat la finalul exercițiului: „Evenimentul a fost gândit ca o modalitate de a ne promova meseria și a putea oferii elevilor interesați o perspectivă mai clară asupra muncii de polițist. Odată cu trecea timpului proiectul s-a bucurat de prezența mai multor persoane importante cum este cazul și astăzi. Suntem onorați că sportiva Valentina Ardean-Eilisei a acceptat invitația noastră și sperăm ca prezența dânsei aici să ducă și mai departe mesajul nostru pentru elevii români care doresc să urmeze această carieră”.

Evenimentul se află la cea de-a zecea ediție și a avut ca participanți elevi ai liceelor din Cluj, dar și persoane cunoscute publicului larg precum: Dorel Vișan, Emeric Imre sau Ana-Maria Pavăl.           

Ultimele Stiri
abonare newsletter