Sport

„U” Cluj a remizat cu CS Mioveni, scor 0-0, în prima etapă din 2016

Echipa de fotbal Universitatea Cluj a remizat, scor 0-0, în primul meci din Liga a 2-a din acest an cu formația CS Mioveni, într-o partidă care a contat pentru etapa a 19-a a Ligii a 2-a, Seria Vest.

Prima repriză a confruntării dintre Universitatea Cluj și CS Mioveni a fost lipsită de ocazii importante. Elevii lui Mihai Teja au avut prima situație a meciului în minutul 7, prin Octavian Ursu, care a șutat din unghi puțin pe lângă poartă, iar o altă mare ocazie pentru clujeni a venit în minutul 21, Moruțan a fost faultat în marginea careului, de unde Ciupe l-a servit în centrul în careului pe Ursu, dar acesta a luftat și faza s-a răcit.

Cea mai mare ocazie a primei reprize pentru Mioveni a venit în minutul 35, când Eduard Florescu a lovit bara transversală din lovitură liberă.


Câteva bannere au fost afișate de suporterii clujeni în prima repriză:
„Bunici și tați ce sunteți în tribună, noi, ai voștri copii și nepoți, vă mulțumim că ne-ați adus prima oară la stadion de mână și ne-ați învățat în alb și negru pe “U” să iubim”, și „Privește-n jur! Toți cântă pentru ‘U’ și-n piept potcoavă poartă / Dacă brusc ar dispărea și n-ai făcut nimic, te-ai putea ierta vreodată?”.

Universitatea Cluj a revenit de la vestiare fără schimbări, prima fiind realizată în minutul 66, atunci când a ieșit Claudiu Ciobanu și a intrat Mihai Butean.


CS Mioveni a echilibrat meciul în partea secundă, însă nu s-a înregistrat nicio ocazie notabilă de ambele părți până în minutul.

Universitatea a avut un gol anulat pe motiv de ofsaid, Alex Târnovan a înscris din pasa lui Ursu, dar asistentul a ridicat fanionul (69). Un minut mai târziu, Mihai Butean a avut șansa de a deschide scorul, fiind servit perfect în partea dreaptă, a pătruns periculos în careu, dar șutul său plasat a fost puțin peste poartă (70).


CS Mioveni a efectuat prima schimbare, Andrei Nilă a ieșit și a intrat Cosmin Năstăsie (72). A doua schimbare la Mioveni s-a produs în minutu 76, a ieșit Victor Mazilu și a intrat Daniel Iancu. Teja l-a schimbat pe Cristian Ciobanu cu Andrei Voineag (80)

Oaspeții au pus stăpânire pe joc, dictând posesia în repriza secundă, dar nu au reușit să amenințe serios poarta gazdelor. Ciupe a centrat perfect în careu din lovitură, de unde Dan Alexandru a reluat cu capul pe lângă poartă (85).


Teja a efectuat și ultima schimbare a meciului, a ieșit Dan Alexandru și a intrat Cosmin Popescu (86). Și antrenorul echipei oaspete a făcut și ultima schimbare, Robert Ayza a fost înlocuit Marius Gălan (88).

Ocazie mare pentru Universitatea Cluj, Moruțan a pătruns în careu, dar a fost surprins în ofsaid (90+1). Portarul de la Mioveni, Croitoru, a scăpat mingea din mână în urma unei centrări, dar Moruțqn nu a reușit să împingă mingea în poartă.


Meciul s-a încheiat nedecis, iar Universitatea Cluj face 27 de puncte în clasament, urmând ca etapa viitoare să se deplaseze la Satu Mare pentru întâlnirea cu Olimpia, pe 5 martie.

Echipele de start:
Universitatea Cluj: Bolboaşă - Ciupe, Şandru, Cordoş, Berci (Voineag '80) - Dan Alexandru (C. Popescu '85), Boboc - Ursu, Moruţan, Ciobanu (Butean '66) - Târnovan. Rezerve: Niczuly - Keresztes, Alin Mutu, Carlo Erdei

CS Mioveni: Croitoru - Toriste, Ali Tolmbaye, B. Stoica, E.Stoica - Mirezeanu, Biceanu - V. Mazilu (D.Iancu '75), E.Florescu - Nilă (C.Năstăsie '72), Ayza. Rezerve: Popescu - Tirică, Gugu, Gălvan, M.Vintilă

Arbitru: Florin Mazilu (Satu Mare); Asistenți: Gabriel Bârjac (Zalău), Alexandru Vodă (Alba-Iulia)

Cartonașe galbene: Ciupe (66), Năstăsie (89)

Rezultatele etapei a 19-a, Liga a 2-a, Seria Vest:
Gaz Metan Mediaș - Olimpia Satu Mare 1-0
Chindia Târgoviște - FCM Baia Mare 1-0
Universitatea Cluj - CS Mioveni 0-0
Metalul Reșita - Șoimii Pâncota 0-4
Unirea Târlungeni - CSM Râmnicu Vâlcea 1-3
UTA Bătrâna Doamnă - FC Brașov 3-2

Ultimele Stiri
abonare newsletter