monitorulcj.ro Menu
Sport

Oficiali CFR Cluj, după decizia FRF de depunctare cu 4 puncte: „Clubul nostru nu înregistrează nicio datorie către jucători sau cluburi”

După ce la începutul săptămânii clubul de fotbal CFR Cluj a fost depunctată de FRF cu 4 puncte pentru restanțele salariale, joi, oficialii clubului au emis un comunicat în care precizează că nu înregistrează nicio datorie către jucători sau cluburi începând cu data de 4 februarie 2015.

În comunicatul postat pe site-ul clubului, oficialii CFR Cluj subliniază faptul că datoriile pentru care au fost sancţionaţi din nou cu deducerea celor 4 puncte sunt exclusiv datorii anterioare datei de 4 februarie 2015 şi care nu pot fi achitate decât prin planul de reorganizare.

„Ca urmare a articolelor apărute în mass-media, privitoare la sancţionarea repetată a clubului nostru, dorim să facem următoarele precizări:


1) Clubul FC CFR 1907 Cluj a fost sancţionat din nou cu deducerea a unui număr de 4 puncte din clasamentul sezonului aflat în desfăşurare, ca urmare a introducerii sistemului de monitorizare financiară în procedura licenţierii cluburilor.

2) Începând cu data de 04.02.2015 (data intrării în insolvenţă), clubul nostru nu înregistrează nicio datorie către jucători sau cluburi, iar cel mai important aspect îl reprezintă faptul că jucătorii clubului nostru sunt cu salariile la zi, neexistând nici măcar o zi de întârziere în achitarea obligaţiilor financiare către aceştia.


3) Datoriile pentru care am fost sancţionaţi din nou cu deducerea celor 4 puncte sunt exclusiv datorii anterioare datei de 04.02.2015, şi care nu pot fi achitate de clubul nostru decât prin planul de reorganizare, în sens contrar administratorul fiind pasibil de sancţiuni penale sau civile, potrivit art. 182 din L 85/2014.”, este comunicatul postat de oficialii CFR pe site-ul clubului.

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, într-un comunicat publicat marţi pe site-ul oficial, că echipa de fotbal CFR Cluj, depunctată la începutul sezonului cu şase puncte pentru neîndeplinirea manualului de licenţiere, a mai primit o depunctare, de patru puncte, pentru următorul motiv: datorii către jucători.


Dacă se va menţine decizia FRF, CFR coboară un singur loc în clasamentul Ligii 1, de pe 9 pe 10, cu 24 de puncte. În total, echipa lui Toni Conceicao a fost penalizată cu 10 puncte în actuala stagiune. La începutul sezonului, CFR Cluj a fost sancţionată de către comisiile FRF cu câte 6 puncte de penalizare pentru neîndeplinirea manualului de licenţiere, mai exact a capitolului cu privire la datorii către jucători şi terţi.