Sport

Sala Polivalentă, un magnet pentru spectatori la competițiile sportive

Meciul dintre reprezentativele feminine ale României și Turciei, disputat, sâmbătă seara, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în cadrul etapei a III-a din Grupa H, a atras în tribunele celei mai mari arene sportive din țara noastră un număr impresionant de spectatori (6817) un record absolut pentru baschetul românesc, dar și pentru primele trei etape din preliminariile Eurobasket Women 2017.

Dacă la meciurile disputate în luna noiembrie 2015 în cele nouă grupe de calificare la Campionatul European din Cehia recordul de spectatori din Sala Polivalentă din Cluj-Napoca (5000) era depășit de asistențele înregistrate la meciurile de la Belgrad și Ankara, de această dată, numărul spectatorilor înregistrați la turnicheții de la intrarea în arena clujeană a clasat România pe prima poziție.

Într-un clasament al recordurilor de asistență înregistrate în primele trei etape din cele nouă grupe ale preliminariilor Eurobasket Women 2017 țara noastră se situează pe primul loc, urmată îndeaproape de Serbia și Turcia:
1. România - Turcia (Grupa H, Cluj-Napoca, 6817 spectatori)
2. Serbia - Germania (Grupa D, Belgrad, 6500 spectatori)
3. Turcia - Israel (Grupa H, Ankara, 5945 spectatori)
4. România - Bosnia și Herțegovina (Cluj-Napoca, Grupa H, 5000 spectatori)
5. Rusia - Bulgaria (Grupa F, Ekaterinburg, 4000 spectatori)
6. Ucraina - Serbia (Grupa D, Kiev, 4000 spectatori)
7. Franta - Estonia (Grupa B, Brouges, 3800 spectatori)
8. Belarus - Belgia (Grupa E, Minsk, 3200 spectatori)


Sala Polivalentă este obișnuită să aibă toate locurile ocupate la evenimentele organizate la Cluj-Napoca. În ultimul an aproape toate competițiile sportive internaționale au avut parte de „sold out”.

În ceea ce privește prezența în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca la competițiile naționale, meciul dintre U-BT Cluj și Steaua CSM București, disputata pe data de 16 ianuarie 2016, a înregistrat cel mai mare număr de spectatori, aproximativ 5300 suporteri fiind prezenți la meci, acesta fiind un record în România la o partidă disputată în Liga Națională de Baschet.


În acest caz tot mai multe federații își doresc să organizeze evenimente sportive la Cluj-Napoca, Sala Polivalentă fiind ca un magnet de spectatori.

Următoarele evenimente sportive internaționale găzduite de Sala Polivalentă:
România - Norvegia, handbal feminin, 9 martie
România - Germania, tenis feminin, 16-17 aprilie
Campionatul European de Snooker, 3-9 octombrie
Trofeul Carpați, în toamna acestui an, data va fi fixată după meciul România - Norvegia

Ultimele Stiri
abonare newsletter