monitorulcj.ro Menu
Sport

Simona Halep: „M-am bucurat că jucăm din nou la Cluj. Am avut o săptămână deosebită acolo”

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, joi, într-o conferință de presă, că România are șanse la victorie în barajul de menținere în Grupa Mondială a Fed Cup, deși Germania o are în componență pe Angelique Kerber, numărul 2 mondial și câștigătoarea turneului Australian Open.

„În primul rând m-am bucurat că nu mergem în Australia (n.r. - Australia era una dinte posibilele adversare ale României), pentru că drumul e greu. M-am bucurat că jucăm cu Germania, din nou acasă și din nou la Cluj. Am avut o săptămână deosebită acolo. Chiar dacă nu am câștigat, partida cu Cehia a fost o experiență bună pentru noi, ca și echipă. Cred că avem șansa noastră cu Germania, deși are o câștigătoare de Mare Șlem în componență. Trebuie să ne ridicăm așa cum am făcut-o și până acum și să încercăm să câștigăm. Meciul e deschis. Au jucătoare bune, destul de multe chiar, sper să ne întregim și noi echipa și să mergem cu încredere”, a spus ea.

Faptul că întâlnirea cu Germania, programată în 16 și 17 aprilie, la Cluj, se va juca pe zgură este un lucru pozitiv pentru echipa României, este de părere Simona Halep. „E o veste bună și că se va juca pe zgură. Pentru că după Miami toate ne antrenăm doar pe zgură și era bine să fie tot zgură. Dacă se juca pe hard ne întrerupea un pic sesiunea de antrenamente pe zgură și nu era OK”, a explicat Halep.


Jucătoarea română a menționat că va face anul acesta intervenția chirurgicală de deviație de sept, dar nu a stabilit încă data. „Cu o zi înainte să fac operația am anulat-o pentru că mi-am dorit să joc la Fed Cup. Am jucat la Cluj, am prins încredere pentru că am jucat aproape trei ore sâmbătă și alte trei duminică. Nu o să mai fac acum operația. Medicii mi-au spus că este necesară, dar acum sunt bine mental și fizic și nu vreau să mă întrerup din nou. Mă gândesc să fac această intervenție de deviație de sept anul acesta, dar nu știu exact când. Deviație de sept au foarte multe persoane, iar o intervenție m-ar ajuta să respir mult mai bine la efort”, a menționat numărul 3 WTA.

Halep a adăugat că a renunțat definitiv la bandajele la glezne pe care le-a purtat în ultimii doi ani. „Am jucat cam doi ani cu bandaje la gleznă și din cauza asta am avut probleme la tendon, pentru că mă presau. Din ianuarie am renunțat la ele, deși mi-a fost teamă pentru că puteam face entorsă foarte ușor. Dar nu s-a întâmplat și nu o să le mai pun. O să joc fără și sper să nu mai am probleme de genul ăsta. Pentru mine urmează acum Dubai, Doha și apoi Indian Wells și Miami”, a afirmat ea.


Federația Română de tenis a anunțat, joi, că meciul dintre echipele feminine de tenis ale României și Germaniei, din barajul pentru menținerea în Grupa Mondială a Fed Cup, se va juca în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, pe zgură, în zilele de 16 și 17 aprilie.