monitorulcj.ro Menu
Sport

Decizie finala de la TAS, CFR Cluj nu își va primi punctele înapoi

Echipa de fotbal CFR Cluj nu-şi va primi înapoi cele 6 puncte de penalizare cu care a început actualul sezon. Aceasta este decizia definitivă a TAS, care a respins apelul formulat de fosta campioană a României.

Federația Română de Fotbal a postat pe site-ul oficial un mesaj, marți seara, prin care anunță că Tribunalul Arbitral al Sportului (TAS) de la Lausanne a trimis răspunsul la contestația formulată de CFR Cluj după ce la începutul sezonului a fost depunctată de FRF cu 6 puncte.
Potrivit acestui mesaj, Clujenilor și s-a refuzat apelul, respectiv ridicarea penalităţii de 6 puncte.

„Apelul formulat în data de 12 iunie 2015 de către Fotbal Club CFR 1907 Cluj S.A. împotriva deciziei din 22 mai 2015 a Comisiei de apel pentru acordarea licenței cluburilor din cadrul FRF a fost respins.
Decizia Comisiei de apel pentru acordarea licenței cluburilor din cadrul FRF este menținută.
La data de 22 mai 2015, Comisia de apel pentru acordarea licenței cluburilor a soluționat cererea de apel formulată de Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA împotriva hotărârii Comisiei pentru acordarea licenței cluburilor.
Instanța de fond a decis sancționarea clubului pentru încălcarea criteriului financiar din Regulamentul național de licențiere a cluburilor și de fair play financiar, ediția 2014, cu deducerea a 6 puncte din clasamentul Ligii I, în sezonul 2015-2016.
Federația Română de Fotbal a fost reprezentată în acest dosar de managerul departamentului juridic, Adrian Stângaciu, și de avocatul Paul Ciucur”, se arată în comunicatul postat pe site-ul FRF.


Președintee clubului CFR Cluj, Iuliu Mureșan, a postat un mesaj pe Facebook imediat după ce a primit decizia în care spune că este injustă. „În cursul acestei seri a fost comunicată părților decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, ca urmare a apelului formulat în data de 12 iunie 2015 de către clubul nostru. Decizia Comisiei de Apel pentru acordarea licenței cluburilor din cadrul FRF este menținută, astfel că apelul declarat de către Fotbal Club CFR 1907 Cluj a fost respins. Fără a comenta soluția pronunțată, considerăm că este o decizie injustă, întrucât prin aceasta este înfrânt principiul meritului sportiv, iar rezultatele obținute pe teren de către jucătorii echipei noastre au trecut în plan secund”, a declarat Iuliu Mureșan.

În acest moment echipa din Gruia are serioase motive de îngrijorare, deoarece riscă o depunctare de până la -12 puncte, din cauza nerespectării fair-play-ului financiar.


CFR, la fel ca Petrolul Ploiești, a fost sancționată de către comisiile FRF cu câte 6 puncte de penalizare pentru neîndeplinirea manualului de licențiere, mai exact a capitolului cu privire la datorii către jucători și terți.

Ambele cluburi au făcut apel la toate comisiile la care aveau dreptul în România, dar nu au avut câștig de cauză. Astfel, ambele au apelat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, de la Lausanne.


În urma deciziei TAS, CFR Cuj rămâne cu doar 24 de puncte în clasamentul Ligii 1, cu 11 mai puţin decât ASA Tg. Mureş, ocupanta locului 6. Astfel, formaţia din Gruia nu mai are nicio şansă de a juca în play-off-ul Ligii 1.