Sport

Tenismenele încep antrenamentele pentru Fed Cup

Pregătirile pentru meciurile de tenis din Fed Cup de la sfârșitul săptămânii viitoare dintre naționalele României și Cehiei au ajuns pe ultima sută de metri.

Tenismenele române vor avea luni primul antrenament pe terenul amenajat în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Podeaua specială adusă din străinătate, care a costat câteva zeci de mii de euro, a fost instalată complet după ce parchetul vechi folosit pentru meciurile de baschet și handbal a fost demontat. Mai multe aeroterme și sistemul de ventilație a sălii din Cluj au fost pornite la maxim pentru a usca straturile de vopsea verde și mov aplicate. Fileul de tenis adus tocmai din Olanda a fost montat duminică, totul urmând să fie pus la punct luni dimineaţă, înainte de primele antrenamente ale  naționalei României.


Halep şi colegele sale care vor evolua la meciurile din Fed Cup care vor avea loc în acest weekend au sosit duminică seara la Cluj-Napoca.
Monica Niculescu, jucătoare care va evolua, la fel ca și Simona Halep, la simplu, a declarat înainte de a ajunge la Cluj că va fi un meci interesant și speră ca atmosfera să se ridice cel puțin până la nivelul celeia de la Galați. „Meciul va fi foarte greu. Mă bucur că suntem acasă, e un plus. Va fi un meci frumos și interesant. Va fi un meci incredibil. Sper să fie atmosfera la fel ca la Galați. Avem nevoie de Simona. Este o echipă care a câștigat Fed Cup. Important e să jucăm bine și noi chiar vrem să câștigăm”, a spus Monica Niculescu la plecarea spre Cluj, potrivit dolce-sport.ro.

Căpitanul nejucător al României, Alina Tecșor, a menționat că le simte pregătite pe fete pentru confruntarea cu Cehia. „Cu siguranță suntem pregătite. Simona ne-a și trimis poze de acolo. Sperăm să fie totul bine. Îmi pare foarte rău că sunt accidentate Irina și Alexandra, dar am avut de unde alege pentru a face o echipă puternică”, a spus Alina Tecșor, potrivit aceeași surse.


După ce Simona Halep s-a răzgândit și va participa la Fed Cup, Raluca Olaru o va înlocui pe Irina Begu, accidentată, împotriva naționalei Cehia.

Președintele Federației Române de Tenis a explicat că era nevoie de o „specialistă” având în vedere că nici Simona Halep și nici Andreea Mitu „nu iubesc prea mult proba de dublu”. „Raluca Olaru o înlocuiește pe Irina în echipa pentru meciul cu Cehia. Raluca este o specialistă în proba de dublu și avem nevoie de ea pentru a face pereche cu Monica (n.r. - Niculescu). Asta pentru că știm că nici Simona și nici Andreea nu iubesc prea mult proba de dublu. Iar Raluca este în formă, a jucat bine în Australia, la Sydney, unde a pierdut greu în fața Martinei Hingis în semifinale. Așadar, sunt convins că este o alegere bună pentru echipa noastră”, a spus Cosac.


Echipa României este alcătuită din Simona Halep (2 WTA), Monica Niculescu (40 WTA), Andreea Mitu (96 WTA) și Raluca Olaru (49 WTA la dublu).

Echipa Cehiei va fi alcătuită din Karolina Pliskova (12 WTA), Barbora Strycova (48 WTA) și Denisa Allertova (66 WTA). Favorite pentru proba de dublu sunt Pliskova (57 WETA la dublu) și Strycova (24 WTA la dublu).


Meciurile din Fed Cup vor avea loc sâmbătă și duminică în Sala Sporturilor din Cluj-Napoca. Toate biletele au fost vândute înainte de sărbătorile de iarnă de anul trecut.

Ultimele Stiri
abonare newsletter