Sport

CFR scapă de faliment. Tribunal Cluj a respins constestația

Clubul din Gruia a scăpat de faliment după ce Tribunalul Cluj a decis să respingă drept nefondată contestația depusă asupra aprobării planului de reorganizare al celor de la CFR Cluj.

Judecătorul sindic de la Tribunalul Specializat Cluj a confirmat, în cadrul unei ședințe care a avut loc vineri, 29 ianuarie, că este de acord cu planul de reorganizare propus de către administratorul judiciar și a dispus continuarea activității societății.

„Dispune continuarea activităţii debitoarei sub conducerea administratorului special şi sub supravegherea administratorului judiciar RTZ & PARTNERS SPRL. Stabileşte în sarcina administratorului judiciar obligaţia de a prezenta trimestrial rapoarte comitetului creditorilor asupra situaţiei financiare a averii debitoarei şi de a le înregistra la grefa Tribunalului Specializat Cluj, ulterior aprobării lor de către comitetul creditorilor şi obligaţia de a prezenta situaţia cheltuielilor efectuate pentru bunul mers al activităţii, în vederea recuperării acestora, pentru avizare de către comitetul creditorilor, conform art. 144 din Legea nr. 85/2014”, se arată în sentinţa tribunalului clujean.


Planul de reorganizare se întinde pe durata a trei ani de zile, timp în care oficialii celor de la CFR trebuie să scape de datorii. Administratorul judiciar are obligația de a prezenta trimestrial rapoarte comitetului creditorilor asupra situației financiare a averii debitoarei.

Fosta campioană mai are emoții acum în privința verdictului de la TAS, în privința celor șase puncte. Forul de la Lausanne nu vrea să influențeze finalul sezonului regulat din Liga 1, motiv pentru care i-a anunțat pe ardeleni că le va comunica răspunsul la 29 februarie, adică exact după ultima etapă.

abonare newsletter