Sport

CFR nu mai primește punctele la TAS, cel puțin nu până la finalul sezonului

Echipa de fotbal a fost depunctată de FRF la începutul acestui sezon cu șase puncte din cauza problemelor financiare. De atunci clujenii își caută dreptatea pe la Tribunalul Sportiv pentru Arbitraj de la Lausanne.

După ce reprezentanții TAS i-au tot amânat de pe o luna pe alta încă de anul trecut, astăzi, clujenii au primit o noua amânare, ptrivit digisport.ro.

Ultimul termen trebuia să fie astăzi, clujenii sperând la începutul acestui an că un răspuns pozitiv de la TAS le-ar mai păstra ceva șanse la play-off-ul Ligii1. Din păcate TAS au mai trimis un răspuns ferm prin care li se spune că decizia este amânată încă o lună pentru a nu influența indirect lupta din Liga 1, astfel că au decis ca verdictul să fie dat luni, 29 februarie.


În acest moment din sezonul regulat mai sunt trei etape. Prima, a 24-a, va începe vineri, 12 februarie, în timp ce ultimul meci din sezonul regulat, adică din etapa a 26-a se va derula, cel mai probabil, luni 29 februarie.

Cei de la CFR erau optimiști în privința unui răspuns favorabil și de aceea vor încerca să adune maximum de puncte în aceste trei runde pentru a prinde un loc în play-off.


În acest moment, CFR Cluj se află pe locul 10 cu 24 de puncte. Cu cele șase puncte, fosta campioană ar ajunge la 30 și s-ar afla la cinci puncte distanță de ultimul loc ce asigură accesul în play-off și care este ocupat acum de ASA Târgu Mureș cu 35 de puncte.

„Sunt încrezător, pentru că suntem sancționați pentru un lucru pe care nu-l putem face: ni se cere să plătim niște datorii dinainte de intrarea în insolvență, iar legea insolvenței interzice și e chiar infracțiune să faci așa ceva”, a spus Iuliu Mureșan potrivit digisport.ro.


CFR, la fel ca Petrolul Ploiești, au fost sancționate de către comisiile FRF cu câte șase puncte de penalizare pentru neîndeplinirea manualului de licențiere, mai exact a capitolului cu privire la datorii către jucători și terți. Ambele cluburi au făcut apel la toate comisiile la care aveau dreptul în România, dar nu au avut câștig de cauză. Astfel, ambele au apelat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, de la Lausanne.

Oficialii grupării din Gruia mai au emoții și în privința insolvenței. Tribunalul trebuie să ofere azi un răspuns, după ce planul de reorganizare a fost aprobat de către creditori.


Adunarea creditorilor FC CFR 1907 Cluj SA a votat în 30 decembrie 2015 planul de reorganizare al clubului aflat în insolvență. Planul a fost aprobat cu un procent de 52,82% din totalul valoric al masei credale, mai mulți fotbaliști care au evoluat la echipă votând împotrivă. Astăzi, CFR va afla dacă instanţa aprobă planul de reorganizare.

Etichete: tas fotbal cfr cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter