Sport

FRF suflă și-n foc pentru Arena Națională

În cazul în care Arena Națională nu va primi acordul ISU în cel mai scurt timp, meciul de gală a naționalei României se va disputa, cel mai probabil, pe Cluj Arena.

Federația Română de Fotbal a anunțat, joi, pe site-ul său oficial că este dispusă să plătească de îndată costurile expertizei la Arena Națională din București.

FRF a trimis joi o adresă oficială către Primăria Municipiului București, „prin care și-a oferit disponibilitatea de a acoperi de îndată și integral costurile necesare expertizării mostrelor de material din care a fost realizată copertina ce compune acoperișul Arenei Naționale”.


Conducerea instituției de la Casa Fotbalului a indicat că "depune în continuare toate eforturile pentru soluționarea problemei privind acordarea autorizației de funcționare a Arenei Naționale din partea Primăriei Municipiului București, a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și a autorităților responsabile".

FRF a precizat că a comunicat din timp administratorilor arenei planul de activități și evenimente sportive ce ar urma să se desfășoare pe acest stadion în perioada următoare, inclusiv al jocurilor de pregătire pentru Campionatul European 2016.


„Tricolorii” vor întâlni Spania pe 27 martie, pe teren propriu. Varianta de locație a disputării partidei agreată de Federația Spaniolă, inclusiv prin vocea jucătorilor naționalei Spaniei, rămâne Arena Națională din București.

Arena Națională nu a mai găzduit niciun eveniment sportiv din luna noiembrie a anului trecut. În urma tragediei de la clubul Colectiv, autoritățile au interzis organizarea de meciuri deoarece Arena Națională nu are avizul pentru securitate în caz de incendiu din partea ISU.


Pe data de 15 ianuarie, primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a explicat că materialul din care este făcut acoperișul arenei nu este omologat în România.

Naționala masculin de fotbal a româniei va disputa, pe data de 23 martie, un meci amical, pe Cluj Arena, împotriva selecționatei Lituaniei. Acesta ar putea fi continuat cu meciul împotriva naționalei Spaniei, pe data de 27 martie, care a fost inițial anunțat că se va disputa pe Arena Națională dar care s-ar putea disputa tot la Cluj din cauza problemelor pe care le are stadionul din București.

abonare newsletter