Sport

Țenter, înainte de meciul cu Steaua: „Ne măsurăm forţele cu principala contracandidată la titlu”

Echipa de baschet masculin seniori a clubului U-Banca Transilvania întâlnește în acest weekend formația Steaua Bucureşti, meciul fiind considerat derby-ul etapei a 16-a a Ligii Naţionale de baschet masculin.

După ce s-a calificat, la începutul acestui an, în Final Four-ul Cupei României, baschetbaliștii antrenați de Marcel Țenter, Dorin Pintea și Mihai Silvășan își doresc să treacă cu brio și de primul test important din Liga Națională.

Antrenorul principal al echipei U-BT, Marcel Țenter, a declarat că primul meci din Liga Națională din acest an pentru echipa clujeană va fi unul deosebit de greu, jucătorii întâlnind o contracantidată la titlul României. „Primul test pe are îl vom avea, în care vom vedea reacţia echipei, este sâmbătă, cu Steaua. Este un meci foarte important pentru noi, practic ne măsurăm forţele cu principala contracandidată la titlu din acest sezon. Întâlnim o echipă care trece prin schimbări şi ea. Au schimbat antrenorul şi trei jucători, tocmai au fost eliminaţi din Cupa României, deci nu este o perioadă foarte bună pentru ei. Suntem conştienţi de importanţa jocului şi toată săptămâna aceasta ne-am antrenat şi ne antrenăm în continuare foarte atenţi, pentru că, după manşa a doua cu Piteşti, după cum am şi spus la finalul jocului, nu am fost mulţumit de intensitatea apărării noastre, care, în general, în meciurile de campionat, nu primeşte mai mult de 63-64 de puncte, însă în meciul cu Piteşti am primit 81, lucru care pus în pericol calificarea noastră în Final-Four. Sunt fericit că am reuşit să învingem, însă semnalele de alarmă există şi meciul de sâmbătă din acest punct de vedere trebuie să fie un exemplu de reacţie a echipei noastre, a băncii tehnice. Trebuie să continuăm cu jocul nostru colectiv, care trebuie perfecţionat de la meci la meci, astfel încât în fazele finale să jucăm aşa cum dorim”, a declarat Marcel Țenter.


Căpitanul echipei clujene, Teodor Jucan, a crede că apetitul pentru victorie a echipei din București este primul lucru pe care trebuie să-l oprească clujenii. „Ne aşteaptă un meci dificil, Steaua este o echipă care un apetit ofensiv foarte bun, o echipă care de obicei domină la recuperări şi mai ales la recuperări ofensive. Cred că acest lucru trebuie în principal să îl oprim şi încet, încet noi să revenim la jocul nostru care zic eu că până la începutul play-off-ul să fie din ce în ce mai bun. Jucătorii care au fost la Steaua probabil şi-au facut treaba, acum probabil sunt la echipe mai bune. Cei noi vor încerca să îşi facă jocul cât mai bine şi mai ales acum cu venirea noului antrenor să încerce să îl impresioneze de la meci la meci”, a spus Jucan.

Meciul dintre echipa U-BT și Steaua București va avea loc sâmbătă, 16 ianuarie, de la ora 20:00, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.


După acest meci, echipa U-BT se va muta în Sala Sporturilor „Horia Demian” pentru a disputa juca următoarele patru partide de pe teren propriu. Această decizie a fost luată deoarece Sala Polivalentă este ocupată în perioada 21 ianuarie - 15 februarie cu două târguri şi cu turneul Fed Cup.

Datorită interesului mare pe care îl manifestă suporterii pentru acest meci, oficialii clubului U-BT intenționează să deschidă şi al doilea inel al Sălii Polivalente. În același timp cu 45 de minute înainte de debutul meciului, spectatorii nu vor mai avea posibilitatea să îşi aleagă locul în sală. Biletele sunt tipărite implicit cu loc, însă, cu 45 de minute înainte de startul jocului, spectatorii vor primi un bilet cu locul imprimat pe el, fără să îl aleagă singuri. Decizia a fost luată pentru a scurta cât de mult posibil timpul petrecut de fiecare spectator la casa de bilete.


Programul echipei până la finalul returului:
U-Banca Transilvania - Steaua CSM Eximbank (sâmbătă, 16 ianuarie, ora 20:00, Sala Polivalentă Cluj-Napoca)
Steaua București - U-Banca Transilvania (miercuri, 20 ianuarie, ora 17:15, Sala Polivalentă Bucureşti)
U-Banca Transilvania - BC Timişoara (marţi, 26 ianuarie, Sala Sporturilor „Horia Demian”)
U-Banca Transilvania  - Energia Târgu Jiu (sâmbătă, 30 ianuarie, Sala Sporturilor „Horia Demian”)
BCM U Piteşti - U-Banca Transilvania (miercuri, 3 februarie, la Piteşti)
U-Banca Transilvania - Phoenix Galaţi (sâmbătă, 6 februarie, Sala Sporturilor „Horia Demian”)
SCM U Craiova - U-Banca Transilvania (miercuri, 10 februarie, la Craiova)
U-Banca Transilvania - BC Mureș (sâmbătă, 13 februarie, Sala Sporturilor „Horia Demian”)

Ultimele Stiri
abonare newsletter