monitorulcj.ro Menu
Sport

U-BT se desparte de Hargrove, unul dintre jucătorii de bază ai echipei clujene

Clubul de baschet masculin U-BT Cluj a anunțat despărțirea de Darius Hargrove, asta după ce Kalnichenko nu reușit să obțină cetățenia română.

Jucătorul Darius Hargrove nu va mai face parte din lotul echipei U-Banca Transilvania. Conducerea clubului, împreuna cu jucătorul, au decis de comun acord încetarea colaborării. Hargrove a petrecut două sezoane și jumătate la echipa clujeană.

Lui Darius Hargrove îi pare rău de această decizie dar spune că a venit momentul să se exprime pe teren. „Am petrecut multe momente foarte plăcute alături de fani, mi-a făcut o mare plăcere să joc în faţa voastră, a fanilor! Am avut momente plaăcute, dar şi momente mai puţin plăcute. A venit acum timpul pentru mine să plec, să pot să mă exprim pe teren aşa cum am făcut-o întotdeauna. O să îmi lipsească cu adevarat familia mea din Cluj, ei au fost si vor fi intotdeauna mai mult decat fani! Mult succes tuturor!”, a declarat Darius Hargrove, potrivit site-ului clubului.


Antrenorul principal al echipei clujene, Marcel Țenter, spune că principalul motiv a fost problema rotația jucătorilor și faptul că unii jucători nu au acceptat rolurile stabilite pe teren. „Am început construcția acestei echipe în cadrul unui proiect pe doi ani, în care să ne bazăm pe un grup de jucători pentru a obține performanțele pe care echipa și suporterii noștri le doresc. În centrul acestei construcții, am reușit să îl readucem, cu eforturi, pe Kyndall Dykes, iar cu ajutorul lui Filip Adamovic, Ivan Zigeranovic și Darius Hargrove am dorit să facem acest lucru, în condițiile în care Kalnichenko ar fi primit cetățenia română. Am avut discuții în vară cu toți jucătorii privind rolurile lor în acest sezon și în cel viitor, am căzut de acord asupra lor, însă, în condițiie în care Kalnichenko nu a obținut încă cetățenia, au apărut probleme în rotația jucătorilor străini și neacceptarea rolurilor stabilite. Am avut o discuție împreună cu președintele clubului și cu Darius și am căzut de comun acord ca, începând de astăzi, colaborarea noastră să ia sfârșit. Îi suntem recunoscători pentru tot efortul și valoarea pe care Darius le-a adus echipei și îi urăm mult succes în continuare!”, a spus Marcel Țenter.

În ultimul meci, cel din Cupa României disputat, pe teren propriu, împotriva echipei BCM U Pitești, Darius Hargrove a marcat doar 6 puncte, la fel ca Jucan și Gheorghe.