Sport

Rugbiștii României întâlnesc naționala Portugaliei în februarie pe Cluj Arena

Naționala de rugby a României se pregătește pentru prima competiție din acest sezon, Rugby Europe Championship.

Stejarii vor debuta pe data de 6 februarie, la Cluj-Napoca, în compania naționalei Portugaliei, într-un meci ce se va disputa pe Stadionul „Cluj Arena”, de la ora 17:15.

Pentru acest prim meci, staff-ul tehnic al echipei naționale a convocat un lot de 31 de jucători, 17 înaintași și 14 jucători de treisferturi.


Un singur jucător a fost convocat de la echipa care evoluează la Cluj, Universitatea, acesta fiind mijlocașul la deschidere Ovidiu Melniciuc.

Șapte jucători au fost convocați în premieră la prima reprezentativă: Silviu Vasiliu, Florin Bărdașu, Adi Motoc, Răzvan Ilisescu, Alexandru Palii, Ovidiu Melniciuc și Stephen Shennan.


Astfel, se poate observa că din lotul de 31 de jucători, 12 nu au participat la Cupa Mondială: Stephen Shennan, Jody Rose, Ovidiu Melniciuc, Alexandru Palii, Andrei Gorcioaia, Răzvan Ilisescu, Adi Moțoc, Florin Bărdașu, Silviu Vasiliu, Petru Tamba, Constantin Pristavita și Mihai Dico.

Mai mult, din acest lot extins, 15 jucători au posibilitatea să ajungă chiar și la Cupa Mondială din 2023, precum Pristăviță, Țăruș, Tamba, Bărdașu, Antonescu, Moțoc, Nistor, Ilisescu, Palii, Bratu, Melniciuc, Ioniță, Apostol, Shennan și Strătilă.


În ce privește echipele de la care jucătorii selecționați provin, zece joacă la campioana României, Timișoara Saracens, șapte la vice-campioana, Știința Baia Mare, patru la CSA Steaua, unul la Dinamo și unul la Universitatea Cluj. Stejarii care evolueaza în afara țării, joacă în număr cel mai mare în campionatele din Franța, cinci, în timp ce în Italia, în Eccellenza, evolueaza doi, iar unul joaca în Anglia.

De remarcat este prezența în acest lot a lui Adrian Moțoc, cel care a jucat cu România U19, în sezonul trecut finala Campionatului European U19 și care evoluează în Franța, la Racing 92 Metro Espoirs.


Meciurile Romaniei în Rugby Europe Championship 2016:
6 februarie: România - Portugalia (Cluj-Napoca)
13 februarie: Spania - România (Madrid)
27 februarie: România - Rusia (Iași)
12 martie: România - Germania
19 martie: Georgia - România (Tbilisi)

Lotul României pentru partida cu Portugalia:
Pachetul de înaintare:
Pilieri: Constantin Pristăviță (Știința Baia Mare), Alexandru Țăruș (Timișoara Saracens), Mihai Dico (Știința Baia Mare), Silviu Vasiliu (CSA Steaua București), Petru Tamba (L’Aquila)
Taloneur: Andrei Rădoi (Timișoara Saracens), Eugen Căpățână (Timișoara Saracens), Florin Bărdașu (Știința Baia Mare)
Linia a II-a: Valentin Popârlan (Timișoara Saracens), Johan Van Heerden (Știința Baia Mare), Marius Antonescu (Tarbes), Adi Moțoc (Racing 92 Metro)
Linia a III-a: Viorel Lucaci (CSA Steaua București), Vlad Nistor (Castres Olympique), Andrei Gorcioaia (Valence d’Agen), Răzvan Ilisescu (Graulhet), Stelian Burcea (Timișoara Saracens)


Treisferturi:
Mijlocași la grămadă: Alexandru Palii (Știința Baia Mare), Valentin Calafeteanu (Timișoara Saracens), Tudorel Bratu (Dinamo)
Mijlocași la deschidere: Jody Rose (Timișoara Saracens), Ovidiu Melniciuc (Universitatea Cluj)
Centri: Paula Kinikinilau (Timișoara Saracens), Florin Ioniță (CSA Steaua), Florin Vlaicu (Calvisano)
Aripi: Adrian Apostol (Știința Baia Mare), Ionuț Botezatu (Știința Baia Mare), Mădălin Lemnaru (Timișoara Saracens), Stephen Shennan (Timișoara Saracens)
Fundași: Cătălin Fercu (Timișoara Saracens), Sabin Strătilă (CSA Steaua București)

Ultimele Stiri
abonare newsletter