Sport

Duel ardelenesc în Cupa României între ASA Târgu Mureș - CFR Cluj. CFR - Steaua, posibila finală?

Dinamo București - Steaua București și ASA Târgu Mureș - CFR Cluj sunt cele două semifinale ale Cupei României la fotbal, potrivit tragerii la sorți efectuate marți la casa Fotbalului.

Semifinalele se vor juca în dublă manșă, Dinamo și ASA fiind gazde în tur (1-3 martie), iar Steaua și CFR în retur (19-21 aprilie).

Steaua, ASA și CFR au făcut parte din prima urnă valorică, iar Dinamo din a doua.


Steaua, deținătoarea trofeului, are în palmares 22 de Cupe ale României (8 finale), în timp ce Dinamo a câștigat Cupa de 13 ori (9 finale).

CFR Cluj a câștigat de trei ori Cupa României (2008, 2009 și 2010). Ultimul trofeu pentru echipa din Gruia a fost oținut în fața formației FC Vaslui, scor 0-0, 5-4 după loviturile de departajare. Ceferiștii au trecut până în această fază de formațiile CS Balotești 1-0 după prelungiri (șaisprezecimi), FC Viitorul II 1-0 (optimi) și CSMS Iași 2-1 (sferturi).


Pentru formația ASA Târgu Mureș cea mai bună performanță în Cupa României a fost ajungerea în sferturi de finală (2014-2015). În actuala ediție, echipa de pe malul Mureșului a trecut de Bucovina Pojorâta 4-1 (șaisprezecimi), SC Bacău 1-0 (optimi) și ACS Poli Timișoara 1-1, 7-6 la 11 m (sferturi).

În acest moent în clasamentul Ligii 1 Dinamo se situează cel mai bine, fiind pe locul 3, la doar un punct depărtare de Steaua care se află pe locul 4. ASA Târgu Mureș se situează, deocamdată, pe ultima poziție din play-off iar CFR Cluj care are o penalizare de 6 puncte impusă de la începutul sezonului de către FRF se situează pe locul 10, la 11 puncte depărtare de adversara din Cupa României.


În ultimul meci, CFR Cluj și ASA Târgu Mureș au remizat, pe terenul mureșenilor, 0-0. În ceea ce privește ultimele meciuri directe disputate între cele două echipe, CFR Cluj a câștigat de trei ori, ASA de două ori și au realizat trei remize în ultimele opt meciuri. CFR și ASA s-au mai întâlnit în Cupa României o singură dată, pe 27 octombrie 2010, atunci când CFR câștiga, pe teren propriu, cu scorul de 2-0.

În ceea ce privește loturile celor două echipe ardelene, CFR Cluj nu a perfectat nici un transfer în această iarnă, singura schimbare fiind plecarea lui Neluț Roșu la Concordia Chiajna, echipă de la care a fost împrumutat.


ASA Târgu Mureș, în schimb, a anunțat ultimul transfer chiar marți, clubul mureșan transferându-l pe atacantul Andrei Ciolacu de la Śląsk Wrocław, din Polonia. Tot în această iarnă rivala CFR-ului din semifinalele Cupei României l-a împrumutat pe atacantul George Țucudean de la clubul englez Charlton Athletic, și transferat pe fundașul dreapta Gabriel Matei și mijlocașul Laurențiu Buș de la Academia Clinceni. Jucătorii vor sunt antrenați în 2016 de Petre Grigoraș care a venit la club la începutul acestui an. La capitolul plecări, mijlocașul Sergiu Hanca s-a despărțit la finalul anului 2015 de echipa mureșană.

Ultimele Stiri
abonare newsletter