Sport

Fotbaliștii de la CFR Cluj au revenit la zăpada din Gruia. Mario Camora și echipa așteaptă decizia TAS de la finalul lunii ianuarie

Jucătorii antrenați de Antonio Conceicao s-au reunit, luni, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu după vacanța de iarnă cu câteva kilograme în plus și cu gândul la punctele pe care le-ar putea câștiga la TAS.

Căpitanul echipei CFR Cluj, Mario Camora, și coechipierii săi s-au întâlnit, luni, de la ora 10:00, la primul antrenament din acest an după pauza de iarnă. Ultimul meci pe care l-au disputat fotbaliștii din Gruia a avut loc pe teren propriu în fața formației Dinamo București, pe 20 decembrie, meci pe carre l-au terminat la egalitate, 1-1. De atunci elevii lui Conceicao au fost liberi ei imortalizând și postând pe internet fotografii din toate colțurile lumii unde au fost de crăciun și de revelion.

Cu câteva kilograme în plus jucătorii au revenit pe terenul de fotbal, primul lucru pe care l-au făcut fiind nelipsita bătaie cu zapadă, după care au făcut câteva ture de teren pentru încălzire.


Antrenorul echipei CFR Cluj, Antonio Conceicao, a declarat, la prima întâlnire cu urnaliștii, că obiectivul rămâne calificarea în play-off și a lăsat de înțeles că până la reluarea meciurilor din campionat nu va mai face transferuri. „Obiectivul nostru rămâne calificare în play-off. Ne vom lupta până vom avea şanse. Jucătorii mei sunt profesionişti şi nu sunt afectaţi de întârzierea deciziei de la TAS. În proporţie foarte mare avem acelaşi lot ca şi în prima parte. Deocamdată nu ştiu nimic despre eventuale transferuri. Camora este aici, se antrenează cu noi, e jucătorul lui CFR Cluj”, a declarat Toni Conceicao.

Prezent la reunirea echipei, căpitanul CFR-ului, Mario Camora, că în acest moment mai are contract cu grupa din Gruia pentru un an şi jumătate dar nu a exclus un transfer, nu neapărat la Steaua. „Mai am contract cu CFR, vreau să mă pregătesc să fac o treabă bună aici și după vedem. Cu mine nu a vorbit nimeni de la Steaua, doar cu impresarul meu, însă nu mai vreau să vorbesc de asta. Eu vreau să rămân liniştit la CFR, să îmi fac treaba aici, să dau totul pe teren şi să îmi ajut echipa în drumul către play-off. Eu am avut o ofertă şi de la o echipă campioană de afară, care joacă în Liga Campionilor, dar vedem ce se va întâmpla. Mai este o lună de cantonament, voi vedea dacă apare o oportunitate şi pentru mine, dar, dacă nu, vreau să ajut clubul atât timp cât voi fi aici. Cred că în 29 ianuarie vine decizia de la TAS dar deocamdată mai avem trei meciuri, să vedem dacă ajungem la play-off sau nu, pentru că acum nu mai depinde de noi, depinde și de alte echipe”, a spus Mario Camora.


Lotul prezent la primul antrenament al echipei din Gruia este format din: Mincă, Vîtcă - Camora, A. Mureşan, Goian, Tânc, Ene - Gomelt, Petrucci, Nascimento, Păun, Jakolis, Nouvier, Negruţ - Beleck, Cristian Lopez. Cei care au absentat de la reunirea lotului sunt: Guima, Larie, Marc, Roşu, Tiago Lopes, Dani Coelho, Vitor Bruno, jucători care vor sosi în zilele următoare la CFR Cluj.

Neluţ Roşu este singurul jucător care a evoluat anul trecut la CFR Cluj și care nu mai revine la gruparea din Gruia, el reluând antrenamentele la formația Concordia Chiajna, formație de la care a fost împrumutat.


În perioada 20 ianuarie - 3 februarie, formația CFR Cluj va pleca într-un cantonament de pregătire în Cipru, unde jucătorii antrenați de Antonio Conceicao vor disputa o serie de patru meciuri amicale. Primul meci de pregătire îl vor avea pe data de 24 ianuarie, de la ora 15:00, în compania echipei Tom Tomsk, echipă aflată pe locul secund în Divizia 1 (liga secundă) din Rusia, urmând ca pe 27 ianuarie, de la ora 15:00, să dispute un meci în compania echipei Kuban Krasnodar, tot din Rusia, echipă care se află pe locul 5 în clasamnetul Premier League. Pe 30 ianuarie este programat cel de-al treilea meci, împotriva echipei ruse FC Ural Oblast, care va avea loc tot de la ora 15:00, iar pe 2 februarie se va înregistra ultimul meci din acest stagiu de pregătire, în compania echipei FK Atlantas din prima ligă a Lituaniei, de la ora 17:00.

Echipa se va întoarce apoi pentru a disputa meciurile rămase din sezonul regulat al Ligii 1, prima partidă fiind împotriva liderei din clasament, Astra Giurgiu, și pe care o vor disputa în deplasare.


În acest moment CFR Cluj se află pe poziția 10 în clasamentul Ligii 1, cu 24 de puncte și așteaptă decizia de la TAS, o decizie care trebuia să fie luată pe data de 30 decembrie dar care a tot fost amânată până la finalul lunii ianuarie. În cazul unei decizii favorabile, CFR Cluj ar urma să primească 6 puncte în plus în clasament.

Clubul din Gruia nu a mai reușit să perfecteze transferul lui Ruben Ribeiro, asta după ce la doar un pas de a venit la Cluj portughezul a semnat un contract pe o perioadă de șase luni cu clubul Boavista Porto.

abonare newsletter