Sport

U-BT s-a calificat în Final Four-ul Cupei României

Baschetbaliștii antrenați de Marcel Țenter s-au calificat în Final Four-ul Cupei României după o victorie, pe teren propriu, în fața echipei BCMU Pitești, scor 84-81.

Chiar dacă în meciul tur piteștenii au câștigat cu scorul de 62-60 nu au reușit să se califice mai departe în Cupa României asta după ce clujenii au revendicat al doilea meci al sferturilor de finală.

Clujenii au început foarte bine meciul, ei reușind să câștige net primele două sferturi, 24-23 în primul sfert și 17-11 în sfertul secund, iar pe al treilea l-au cedat cu scorul de 20-23. Ultimul sfert a fost cel care a decis echipa care merge mai departe. Gazdele au fost la un pas de a pierde totuși meciul, asta după ce mai apărarea a făcut mai multe gafe.
Victoria meciului, și calificarea în Final Four, a venit în ultima secundă prin Zigeranovic, cel care a marcat de sub coș după pasa primită de la Dykes.


Antrenorul principal al echipei clujene, Marcel Țenter, a declarat că este mulțumit de rezultat chiar dacă nu este mulțumit de cum au evoluat elevii săi în ultimul sfert al meciului. „Am întrerupt această serie negativă de meciuri pierdute pe final, trebuia să spargem gheața și să învingem la cel puțin trei puncte. Mă bucur pentru calificare, însă nu sunt mulțumit pentru modul în care ne-am apărat în sfertul al patrulea, am făcut prea multe greșeli, permițându-le adversarilor noștri să marcheze câteva aruncări de trei puncte. Vreau să remarc procentajele foarte bune ale jucătorilor români de la Pitești care, practic, i-au ținut în joc. A fost foarte greu să îi contracarăm. Suntem fericiți pentru calificare, am jucat puțin mai bine ca la Pitești și sper ca la următoarele jocuri să ne intrăm în ritm, mai ales la rotația normală. La ultima fază, toată apărarea adversarului s-a concentrat pe Adamovic și Tudor Gheorghe a rămas liber, schema nu era pe el făcută. Filip a fost silit să dea mingea, dar pe undeva mă bucur pentru acest copil că a apucat să joace asemenea finaluri de meci, pentru că de aici înveți și mă bucur că echipa prinde încredere în el și când vom avea nevoie, ne va ajuta. Din punctul meu de vedere, nu aș vrea Final Four-ul la Cluj, pentru că, de regulă, cine câștigă licitația nu câștigă trofeul!”, a declarat Marcel Țenter.

Cu această victorie U-BT se alătură în turneul final orădenilor de la CSM care au învins foarmația Steaua București cu  scorul de 76-72 (77-76 în tur), urmând ca celelalte două echipe sa se stabilească după disputarea „dublelor” dintre SCM U Craiova - BC Mureș și Dinamo București - Energia Rovinari.


Următorul meci pentru echipa noastră va fi în 16 ianuarie, pe teren propriu, cu Steaua CSM EximBank București.

U Banca Transilvania Cluj - BCMU Pitești 84-81 (24-23, 17-11, 20-24, 23-23)
Marcatori:
U-BT: Dykes 14 puncte, Adamovic 12p., Torok 12p., Jorovic 12p., Zigeranovic 7p., Hargrove 6p., Jucan 6p., Gheorghe 6p., Baciu 5p., Pasalic 4p.


BCMU Pitești: Mladenovic 16 puncte, Ross 12p., Tudor 11p., Pustozvonov 11p., Stancut 9p., Vlaicu 8p., Stamenkovic 5p., Negut 6p., Jogela 3p.

abonare newsletter