Sport

Baschetbalistele Universității Cluj încep anul în fața liderului din campionat, Sepsi SIC

Universitatea Cluj va întâlni marți, 5 ianuarie, în deplasare, formația ACS Sepsi SIC, într-o partidă din cadrul etapei a XVII-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin.

Clujencele încep anul 2016 pe poziția a 6-a în clasamentul primei divizii și vin după victoria obținută în fața celor de la CSBT Alexandria, scor 64-46, într-un meci ce a avut loc în 28 decembrie. De partea cealaltă, Sepsi SIC, formație aflată pe primul loc, vine după o înfrângere usturătoare, scor 76-55, suferită pe terenul celor de la ICIM Arad.

În partida tur, Universitatea Cluj a pierdut, pe teren propriu, în fața echipei din Sfântu Gheorghe cu scorul de 33-63, în etapa a V-a a campionatului intern.


Acesta va fi primul meci pentru noua jucătoare a echipei clujene. Mariah King este ultimul transfer semnat de conducerea echipei de baschet feminin a Universităţii Cluj, care a profitat de oportunitatea acestei pauze de sărbători pentru a aduce o jucătoare importantă de la marea rivala a Clujului, Alba-Iulia. King este născută în 15.11.1990 la Chicago, USA, are 188 cm şi joacă pe poziţia de „forward”.

Confruntarea dintre Univerisitatea Cluj și Sepsi SIC va avea loc mâine, cu începere de la ora 19:00, în Sala Sporturilor „Szabo Kati” din Sfântu Gheorghe.


În cazul unei victorii, fetele pregătite de Dragan Petricevic vor acumula 24 de puncte, cu un punct mai mult decât CS Phoenix Galați.

După acest meci, Universitatea Cluj va întâlni, pe teren propriu, rivala Universitatea Alba Iulia, sâmbătă, de la ora 19:00, în Sala Sporturilor „Horia Demian”.


Clasamentul Ligii Naționale de Baschet Feminin:
1. ACS Sepsi SIC 28
2. Olimpia CSU Brașov 26
3. Univ Goldiș ICIM Arad 25
4. CS Universitatea Alba Iulia 25
5. CS Phoenix Galați 23
6. Universitatea Cluj-Napoca 22
7. CS Municipal Târgoviște 22
8. CSBT Alexandria 19
9. BCM Danzio Timișoara 17
10. CS Municipal Satu Mare 17
11. CS Rapid București 16

Ultimele Stiri
abonare newsletter