monitorulcj.ro Menu
Sport

Baschetbaliștii U-BT au dus cadouri unor copii defavorizați din țară și din străinătate

Acțiunea de colectare de cadouri pe care clubul de baschet U-BT a făcut-o cu ocazia Cupei Moșului a fost un real succes. Tinerii baschetbaliști ai clubului de la grupele de babybaschet și minibaschet au adus câte o cutie de pantofi plină cu cadouri pentru un copil defavorizat, alături de un mesaj adresat celui ce va primi cadoul.

Foto: U-BT

Antrenorul echipei de juniori U-BT, Branko Cuic, alături de juniorul Under 16 Andrei Mureșan au vizitat Complexul de Servicii destinat Protectiei Copilului nr. 2 Cluj-Napoca, acolo unde au luat parte la împodobirea bradului alături de cei 17 copii aflați în îngrijirea centrului. Aceștia, alături de Vlad Pop, cunoscut de copii drept Clovnul Felix, s-au bucurat de cadouri și mesaje, cu toții petrecând o seară agreabilă, în spiritul Crăciunului.

Multe pachete au avut ca destinație Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă Gavroche din Cluj-Napoca, acolo unde fosta glorie a fotbalului clujean, Stelian Gherman se ocupă de soarta a zeci de copii defavorizați. Aceștia s-au bucurat de mesajele și cadourile primite de la micii noștri baschetbaliști.


Mai multe familii cu copii defavorizați din câteva sate din zona Gherla au fost destinatarii altor colete, distribuite cu ajutorul măicuțelor de la Mănăstirea Buna Vestire din Gherla.

De asemenea, prin pivotul echipei de seniori U-BT, Ivan Zigeranovic, doi copii din Serbia rămași orfani au primit daruri de la noii lor prieteni din România.


Prin această inițiativă, tinerii sportivi din Clu își să crească în spirit de responsabilitate socială, să învețe să ajute, să dăruiască și să facă viața mai bună celor cu care soarta a fost mai crudă.