Sport

U-BT a învins Gaz Metan Mediaș în penultimul meci din acest an pe teren propriu. U-BT - Mediaș 78-62

Echipa de baschet masculin U-BT a învins formația Gaz Metan Mediaș, o echipă care se situa pe ultimul loc în clasamentul Ligii Naționale de baschet masculin.

Meciul a fost echilibrat în prima sa parte, însă în a doua jumătate a jocului elevii lui Marcel Țenter au apăsat pe accelerație și au impus un ritm de joc bun, în special în defensivă.

În acest meci, s-a consemnat debutul lui Branko Jorovic, care a petrecut pe parchet aproape 20 de minute, acumulând în acest timp 7 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive și o intercepție, fără posesie pierdută. El a fost eliminat pentru cinci greșeli personale.


Antrenorul principal al echipei, Marcel Țenter, a declarat, după meci, că sistemul de apărare și-a făcut datoria abia în parte a doua a meciului, asta și din cauza faptului că noul jucător încă nu s-a acomodat cu echipa. „Le-am spus băieților înainte de meci că este o zi de muncă această zi, că Mediașul este o echipă incomodă, care schimbă foarte des apărările. Neavându-l nici pe Adamovic, având un jucător nou în sistemul de joc, am avut câteva probleme de execuție, mai ales împotriva zonelor, a match-up zonelor. În cele din urmă, am reușit să ne impunem ritmul în apărare și să câștigăm câteva mingi, care ne-au dat liniștea necesară în sferturile trei și patru. Trebuie să joace și cei mai tineri, căci dacă eu nu le dau șansa, cine să le dea? Trebuie să îi încurajăm, fiecare jucător trebuie să aibă șansa lui. În cele din urmă, pentru noi nu contează vârsta sportivilor, dacă un jucător își face treaba, joacă. Jorovic nu este încă obișnuit cu stilul nostru de joc, a avut aruncări libere, el este un shooter foarte bun și le va marca, este de remarcat că de fiecare dată când a atins mingea, ceva bun a ieșit din acea fază, a luat decizii foarte bune pentru noi! Cred că va fi un jucător important pentru noi”, a declarat Marcel Țenter.

Cel mai bun marcator al clujenilor, Kyndall Dykes, spune că concentrarea din partea a doua a meciului a fost cea care a făcut diferența pe teren. „Am început cu un ritm scăzut, însă în a doua jumătate, antrenorul nostru ne-a cerut să ne concentrăm, am fost mai atenți în apărare, am provocat câteva turnovers și am reușit să câștigăm meciul. Mediașul nu este o echipă rea, au intrat bine în meci, însă noi am pus în teren o defensivă bună și i-am împiedicat să înscrie prea mult. Jorovic e un jucător foarte deștept, de câteva ori m-am apropiat de coș și eram convins că nu mă vede, însă mi-a pasat, e un jucător foarte experimentat! Cu cunoștințele sale, va fi cu siguranță un jucător cu care putem merge înainte, putem juca baschet adevărat”, a spus Dykes.


Următorul meci pentru echipa clujeană va avea loc sâmbătă, în deplasarea la Sibiu.

U-Banca Transilvania - Gaz Metan Mediaș 78-62 (16-13, 13-16, 23-13, 26-20)
Marcatori:
U-Banca Transilvania: Dykes 23 (5 rec., 1 p.d., 1 int., 2 capace), Baciu 14 (3 rec., 1 capac), Jucan 9 (5 rec.), Jorovic 7 (5 rec., 4 p.d., 1 int.), Hargrove 6 (4 rec., 2 p.d.), Kalnichenko 6 (4 rec.), Zigeranovic 6 (2 rec.), Torok 4 (3 rec.), Pasalic 3 (3 rec., 2 p.d., 1 int.), Kuti (1 rec., 3 p.d., 1 capac), Gheorghe (2 p.d., 1 int.).


Gaz Metan: Pustahvar 18, Grabauskas 11 (8 rec.), Navickas 10 (5 p.d.), Peciukas 10, Popa 6, Solopa 5, Nikolic 2.

Ultimele Stiri
abonare newsletter