Sport

România a pierdut în fața Rusiei și va întâlni în optimile de finală a CM o echipă pe care a învins-o în primăvară la Cluj

Selecționata României a fost învinsă de reprezentativa Rusiei cu scorul de 30-27 (17-16), vineri, la Frederikshavn, în ultimul său meci din Grupa D a Campionatului Mondial de handbal feminin din Danemarca.

Naționala antrenată de Tomas Ryde va întâlni, în optimile de finală a Cupei Mondiale de handbal feminin, naționala Braziliei, echipă pe care a învins-o în primăvară la Trofeul Carpați care a avut loc la Cluj-Napoca.

Meciul împotriva Rusiei a fost unul fără miză pentru cele două echipe, având în vedere că Rusia era sigură de primul loc, iar România de poziția a patra, a adus a treia înfrângere consecutivă a tricolorelor, după 18-26 cu Spania și 22-26 cu Norvegia. Chiar și așa, România a făcut cel mai bun joc al său, umbrit de o cădere pe final.


Rusia a înscris primul gol al partidei, dar apoi echipa noastră a preluat controlul jocului și s-a desprins la 3-1 (min. 4). Rusia a egalat la 4, 5 și 6, după care România s-a dus la trei goluri, 9-6 (15). La 10-7 a venit o perioadă slabă a echipei pregătite de suedezul Tomas Ryde, care a încasat cinci goluri la rând, astfel că scorul a devenit 12-10 pentru Rusia (23). România a revenit, a egalat la 12 și la 13, dar formația lui Trefilov a intrat în avantaj la pauză, cu 17-16.

Rusia a început cu gol repriza a doua, 18-16 (32), dar patru goluri la rând ale României a făcut ca scorul să ne fie favorabil, 20-18 (34). Avantajul României a crescut la trei goluri, 22-19 (37), dar a venit nelipsita cădere a jucătoarelor noastre, care timp de 14 minute nu au reușit să marcheze, scorul ajungând de la 23-21 (40) la 23-27 (54).


Până la final nu a mai fost nimic de făcut, Rusia învingând cu 30-27.

România nu a mai ratat startul reprizei cu Rusia, dar s-a pierdut pe parcurs şi a cedat la 3 goluri diferenţă (scor 27-30), în ultimul meci din Grupa D a Campionatului Mondial din Danemarca.


Aurelia Brădeanu, jucătoare în lotul naționalei României, a declarat după meci că că nu crede că valoarea echipei țării noastre a arătat adevărata valoare. „Consider că am crescut de la meci la meci. A doua repriză am făcut totuşi multe greşeli, nu am jucat nimic tactic. Stând pe loc şi primind mingea, nu ai cum să te duci spre poartă. Şi în prima repriză Rusia s-a apărat avansat, dar s-au găsit soluţii. Îmi doresc să mergem mai departe, nu asta ne este valoarea. Este ruşinos că am pierdut toate cele trei jocuri importante din grupă, dar dacă jucăm la adevărata noastră valoare putem trece de Brazilia”, a declarat Aurelia Brădeanu la Dolce Sport.

Şi selecţionerul Tomas Ryde se gândeşte deja la Brazilia. „Nu mai contează meciul cu Rusia, important este cum ne pregătim acum pentru Brazilia. Adversarul este o echipă de forţă, cu multe atacuri diferite. Le cunoaştem însă foarte bine, multe joacă în Liga Naţională”, a spus Tomas Ryde, pentru Dolce Sport.


Duminică, de la ora 21:30, în optimile de finală, România va întâlni echipa Braziliei, campioana mondială en titre, care a câștigat Grupa C, după ce a dispus de Franța cu scorul de 21-20 (11-9).

Tabloul optimilor de finală:
Olanda - Serbia
Spania - Franţa
Polonia - Ungaria
Rusia - Coreea de Sud
Germania - Norvegia
Muntenegru - Angola
Danemarca - Suedia
Brazilia - România

Ultimele Stiri
abonare newsletter